Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №659 від 05.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Книга Антирекордів України

Хто поб’є рекорд хабарів?

Борці з корупцією повідомили, що найбільший хабар, документований в минулому 2013 році правоохоронцями, склав 700 тисяч доларів, але рекорд хабарів не був побитий.

Міліціонери озвучили п’ять найбільших сум неправомірної вигоди (термін - визначення хабара).

На останньому місці цієї п’ятірки - неправомірна вигода в сумі 130 тисяч доларів або 1,1 мільйона гривень Кіцманським райсудом Чернівецької області за обвинуваченням голови Кам’янської сільради Сторожинецького району, який, зловживаючи службовим становищем, вимагав та отримав від приватного підприємця хабара у розмірі 130 тисяч доларів США за надання в оренду земельної ділянки водного фонду площею 10 гектарів.

На четвертому місці - хабар в сумі 150 тисяч доларів. Слідчим управлінням ГУМВС в Одеській області повідомлено про підозру арбітражному керуючому, який вимагав та отримав неправомірну вигоду на цю суму за невжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів при розгляді провадження у справі про банкрутство товариства.

Третє місце - у хабара на суму 225 тисяч доларів. 1,8 мільйона гривень - таку неправомірну вигоду вимагали від громадян депутат Новофедорівської селищної ради Сакського району та селищний голова за прийняття позитивного рішення з надання у власність земельних ділянок.

Друге місце - 305 тисяч доларів, 2,5 мільйона гривень. Прокуратурою міста Києва в березні 2013 року був направлений до суду обвинувальний акт щодо члена правління приватного акціонерного товариства “Укрпрофтур”, який підбурював підприємця до надання неправомірної вигоди у зазначеній сумі за надання в оренду частини території автобази.

І, нарешті, перше місце - 700 тисяч доларів, це більше 5,6 мільйона гривень. Прокуратурою міста Києва у вересні 2013 року повідомлялося про підозру арбіт­ражному керуючому процедурою банкрутства товариства з обмеженою відповідальністю, який вимагав від представника цього товариства неправомірну вигоду в зазначеному розмірі за закінчення процедури санації та приховування порушень законодавства при здійсненні суспільством фінансово - господарської діяльності.

Однак ця сума не є абсолютним рекордом найбільшого хабара, задокументованого правоохоронцями. Такою залишається сума - факт вимагання в розмірі 11 мільйонів доларів США директором Інституту педагогіки Академії педагогічних наук України і його сином, яку вони вимагали від підприємця за надання в оренду цілісного державного майнового комплексу.

05.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 05.06.2014p. 
На головну сторінку