Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №660 від 12.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дослідження

Жінки і політика

Роль та місце жінки в органах місцевого самоврядування досліджують активісти та громадські діячі. Нещодавно представники громадської організації “Центр політичних студій та аналітики” презентували результати дослідження, яке відбувалося в рамках проекту “Функціональне обстеження місцевої влади щодо ефективності виконання державної гендерної політики”. Проект відбувався за сприяння офісу Упов­новаженого Верховної Ради України з прав людини та за підтримки Фонду захисту прав людини Посольства Королівства Нідерландів у Рівненській, Волинській, Тернопільській та Хмельницький областях.

- Наше завдання – не навчити працювати органи місцевої влади в гендерній політиці чи навчити дерслужбовців, - зазначив координатор проекту в Рівненській, Волинській, Тернопільській, Житомирській областях, керівник Рівненського представництва ГО “Центр політичних студій та аналітики” Володимир ЗИЛЬ, - а дослідити той стан справ, який є у цій царині на даний час, та надати пропозиції для того, щоб державна система почала працювати у цьому напрямку. Оцінюючи поточну роботу органів влади Рівненщини, найкраще гендерну політику реалізовує Рівненська міська рада, а найгірше – Дубенська міська рада. Однак ми задоволені тим, що завдяки нашому проекту в області і в багатьох районах вже з'явилися гендерні програми.

- Місцеві та центральні органи влади мають усвідомити важливість питання гендерної рівності не лише як одну із безумовних вимог європейських інституцій для успішної євроінтеграції України, - повідомила керівник проекту, заступник директора ГО “Центр політичних студій та аналітики” Ольга БУДНИК, - але й як вимогу розвитку демократичного суспільства. Для цього проводилася моніторингова компанія, щоб дізнатися, чого не вистачає для повноцінної роботи безпосереднім виконавцям гендерної політики – місцевим органам влади. Всього в рамках проекту працювало 6 груп, які охопили всю Україну. Ми узагальнимо всі наші напрацювання та передамо їх разом із пропозиціями в Офіс Уповноваженого з прав людини Верховної Ради України для подальшого практичного впровадження в життя. У кінцевому результаті, гендерна політика в нашій країні має вийти на новий рівень.

12.06.2014Самійло СМІХ



Рівне-Ракурс №10 від 12.06.2014p. 
На головну сторінку