Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №662 від 26.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Покарання

Щире каяття рецидивістові не допомогло

Щире каяття рецидивістові не допомогло

Не скористався 31-річний рівнянин і можливістю стати на шлях виправлення після того, як суд торік у липні замінив чоловікові 5 років позбавлення волі на відбування покарання з іспитовим строком на 3 роки.

Іван діяв на світанку. Маючи досвід проникнення в чужі приміщення (власне, чоловік за подіб­ні кримінальні правопорушення й потрапив на лаву підсудних та отримав 3 роки умовно), наприкінці березня 2013 року, дібравши ключі, проник у підсобне приміщення в одному з під’їздів багатоповерхівки на вулиці Євгена Коновальця. Звідти рівнянин викрав санчата, на які завантажив пральну машинку однієї з провідних європейських фірм. У той сніжний березневий ранок чоловік дотягнув санчата до найближчого пункту прийому металобрухту. Там, отримавши грошову винагороду, залишив пральну машинку. Мовляв, техніка була несправною. Та як би там не було, власниця зазнала збитку на понад 2 тисячі гривень.

Не тільки це стало підставою для притягнення чоловіка до кримінальної відповідальності знову. Доки тривало досудове розслідування, Іван перебував у полі нагляду правоохоронців. За цей час у підозрюваного було виявлено ніж, який належить до холодної зброї. Двічі Івана затримували та щоразу виявляли в нього паперовий згорток із порошкоподібною речовиною білого кольору, яка, згідно з висновком судової експертизи наркотичних засобів, належить до психотропного наркотику – метамфетамін.

- Дії 31-річного Івана кваліфіковано одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України, - розповів державний обвинувач, прокурор прокуратури м. Рівне Ілля Клімашевич. - За ч. 3 ст. 185 - як таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, з проникненням у сховище; за ч. 2 ст. 263 - як носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу; за ч. 2 ст. 309 - як незаконне придбання, зберігання психотропних речовин без мети збуту, вчинене повторно. Суд також приєднав невідбуту частину покарання за попереднім вироком та призначив чоловікові остаточне покарання - 5 років 6 місяців позбавлення волі з відбуванням у кримінально-виконавчій установі.

26.06.2014



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2014p. 
На головну сторінку