Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №662 від 26.06.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Літо

7 способів зміцнити здоров’я влітку

7 способів зміцнити здоров’я влітку

Сонце - не ворог, а друг!

Як приємно влітку поніжитися під променями теплого сонця! Сонячні ванни здатні не тільки подарувати гарний відтінок засмаги, але і зміцнити імунітет, підвищити настрій, поліпшити стан шкіри. Також завдяки їм в нашому організмі виробляється вітамін D, який необхідний для засвоєння кальцію. Однак усе добре в міру. Правильний і безпечний час для засмаги: до 11 годин ранку і після 16 годин дня. Не забувайте використовувати сонцезахисний крем, а голову прикривати хусткою або капелюхом.

Ходьба босоніж

Німецький фізіотерапевт Себастьян Кнейпп говорив: “Кожен крок босоніж - це додаткова хвилина життя”. І дійсно, він мав рацію. Ходіння босоніж - чудовий спосіб підтримки здоров’я всього організму. Воно гартує, додає сили, зміцнює імунітет, значно знижує ризик захворювання ГРЗ і ГРВІ. А ще нормалізує артеріальний тиск і запобігає розвитку хвороб серцево-судинної системи. Босоходіння - також чудова профілактика і лікування плоскостопості та інших ортопедичних порушень. Саме в літні дні краще всього почати ходити босоніж. На ступнях розташована величезна кількість нервових закінчень, і всі вони активізуються при ходьбі босоніж. В будинку також варто дотримуватися цієї звички. Зніміть звичні тапки і походіть по прохолодній підлозі босими ногами.

Активний спосіб життя

Літо - чудовий час для активних фізичних навантажень. Для того, щоб їх здійснювати, зовсім не обов’язково йти у фітнес-центр. Куди краще вправлятися на свіжому повітрі! Візьміть за правило здійснювати ранкову пробіжку, як можна більше ходити пішки, кататися на велосипеді. Освойте скандинавську ходьбу - нескладне і дуже корисне заняття! У вас є діти? Ще краще! Приєднуйтесь до них в активних іграх і заняттях на свіжому повітрі. Футбол, теніс - чому б і ні? Фізичне навантаження благотворно впливає на весь організм, збільшує тонус шкіри, прискорює кровообіг і сприяє виробленню гормону щастя і задоволення - ендорфіну.

(продовження - в наступному номері)

26.06.2014Лікар-методист ОЦЗ Галина Кашпер



Рівне-Ракурс №10 від 26.06.2014p. 
На головну сторінку