Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №664 від 10.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисно знати

Маленькі господарські хитрощі і поради

* У стічній трубі кухонної раковини іноді накопичується бруд. Для усунення цього слід не рідше одного разу на тиждень виливати в раковину киплячий розчин пральної соди (столова ложка на 1 літр окропу, причому соду сипати в окріп).

* На печах або на стінах у ваннах і кухнях кахельні плитки зазвичай протирають мокрою ганчіркою, але пази (щілини) між плитками залишаться сірими. Можна користуватися крейдою, розчиненою у воді. Цим розчином побілити всю стінку або піч з кахелю, а потім протерти сухою ганчірочкою всі плитки. Вони будуть блищати, а пази між ними теж стануть білими.

* Накип з молока можна видалити з посуду, протерши її папером і кавовою гущею. Таким же способом можна видалити характерний запах горілого з посуду.

* Кавник легко відмиється всередині, якщо в ньому прокип’ятити чисту воду з шматочком лимона.

* Молочний посуд треба мити спочатку в холодній, а потім - у гарячій воді. Посуд, у якій були тісто і яйця, також миють спочатку в холодній воді, а потім - у гарячій.

* Жирний посуд легко мити теплою водою, якщо насипати в неї трохи сухої гірчиці (на тазик - одну чайну ложку). Після цього посуд сполосніть холодною водою.

* При митті посуду стакани часто ставлять один в один, і вони застрягають. Відокремити їх можна дуже легко, якщо опустити нижню склянку в теплу воду, а верхню наповнити холодною водою.

* Щоб яйця не розтріскувалися під час варіння, в воду сиплють трохи солі.

* Тріснуте сире яйце при варінні не випливає, якщо додати у воду оцтової кислоти (есенції).

* Опущені в солону воду свіжі яйця падають на дно, а несвіжі - спливають на поверхню.

* Обвітрений сир знову стане свіжим, якщо його кілька годин потримати в молоці.

10.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2014p. 
На головну сторінку