Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №665 від 18.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Купівля-продаж

Факти невиконання зафіксовано по об’єктах незавершеного будівництва

Протягом І півріччя Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській області перевірило виконання умов 13 договорів купівлі-продажу об’єктів приватизації. Серед них 5 – об’єкти малої приватизації, 1 – ЦМК та 7 – об’єкти незавершеного будівництва. У власність держави об’єкти приватизації не повертались.

Перевірками встановлено, що зобов’язання, взяті на себе покупцями, у більшості випадків виконуються належним чином. Фіксуються конкретні приклади поліпшення виробничого та фінансового стану приватизованих підприємств внаслідок успішної реалізації власниками взятих зобов’язань. Для прикладу, було перевірено договір купівлі-продажу Рівненського обласного підприємства по торгівлі у м. Рівне (на даному підприємстві збережено 13 робочих місць).

Факти невиконання, в основному, зафіксовано по об’єктах незавершеного будівництва, і вони стосуються порушення термінів добудови об’єктів та невирішення питання землекористування із органами держземагентства. На даний час готуються матеріали для пред’явлення позовів про розірвання договорів купівлі-продажу та повернення об’єктів у державну власність. Ще одне порушення стосується об’єкта малої приватизації - клубу разом із земельною ділянкою у м. Сарни. Покупцем не сплачено ціну продажу об’єкта, у зв’язку з чим йому нараховано неустойку в розмірі 38,338 тис. грн. У провадженні господарського суду Рівненської області знаходиться справа про розірвання даного договору купівлі-продажу.

18.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2014p. 
На головну сторінку