Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №665 від 18.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Корисно знати

Легке видалення найважчих плям та забруднень

Від олівця Потріть канцелярською гумкою. Альтернативне рішення: нанесіть прозорий засіб для миття посуду на слід від олівця і залиште на 5-6- годин.

Від пилку

Відчистіть пилок із одягу за допомогою пилососа або видаліть за допомогою липкої стрічки. Після чого нанесіть прозорий засіб для миття посуду і залишіть на ніч.

Від червоного вина

Свіжі плями: прополощіть у воді чи у білому вині. Або занурте у кипляче молоко і видаліть пляму за допомогою прозорого засобу для миття посуду. Застарілі плями: помістіть виріб у морозильну камеру, щоб червоне вино закристалізувалося. Альтернативне рішення: нанести прозорий засіб для миття посуду на пляму та залишити на ніч.

Від іржі

Замочіть виріб у кислому молоці (налийте 2 чайні ложки оцту у чашку з молоком, щоб воно звернулося, або лимонний сік) та потріть сіллю. Помістіть під прямі сонячні промені поки не висохне. Можна також видалити іржу за допомогою спеціальної речовини проти іржі, кислоти щавлю або суміші з лимонної кислоти та води у пропорції 1 до 9 відповідно.

Від наліпки

Скористайтеся бензином. Розмістіть шматок паперового рушника під плямою. Змочіть область навколо плями бензином, щоб уникнути розтікання, а потім безпосередньо на пляму. Процес має тривати, поки пляма не зникне.

Від чаю

Помістіть виріб у незбиране молоко і тримайте, доки молоко не набере кольору. Тоді нанесіть прозорий засіб для миття посуду і залишіть на 5-6 годин у пластиковому пакеті. Альтернативне рішення: нанесіть гліцерин на забруднення і лишіть на 10-15 хвилин. Стійкі плями виведіть за допомогою спирту.

Від тютюну

Замочіть одяг у пральному засобі, що містить ензими, або нанесіть його безпосередньо на пляму. Залишіть на кілька годин.

Від томатного соусу

Нанесіть прозорий засіб для миття посуду і залиште на 5-6 годин. Альтернативне рішення: замочіть на пару годин у суміші з води та гліцерину порівну. Якщо після цього прання пляму ще буде видно, виведіть її за допомогою бензину або суміші з аміаку 25% та води (1 чайна ложка аміаку на 1 л води).

18.07.2014



Рівне-Ракурс №10 від 18.07.2014p. 
На головну сторінку