Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №666 від 24.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Люстрація

“Батьківщина” завершує етап люстрації

“Батьківщина” завершує етап люстрації

Для партії “Батьківщина” люстрація – це, в першу чергу, процес очищення від тих партійців, які заплямували себе за роки перебування нашої політичної сили в жорсткій опозиції до режиму Януковича, тобто починаючи з 2010-го року. Люстрація в “Батьківщині” послідовно триває з початку приходу до влади президента Януковича та переходу нашої партії в жорстку і непримиренну опозицію до нього.

- Як тільки у нас з’явилися люди, які почали у різній формі йти на співпрацю з режимом після приходу до влади банди Януковича, ми почали їх виключати з партії, - наголосив на прес-конференції голова Рівненської обласної партійної організації ВО “Батьківщина”, народний депутат України Микола КУЧЕРУК. - Сьогодні ми проводимо більш інтенсивний, завершальний етап люстрації, який передує масштабному реформуванню та оновленню партії “Батьківщина”, необхідність проведення яких стала очевидною і неминучою після перемоги Революції Гідності в Україні.

За словами Миколи Кучерука, насамперед, йдеться про очищення та публічну люстрацію депутатів всіх рівнів, які були обрані від “Батьківщини” і зрадили партію та виборців, а також до кого є хоч найменша підозра в корупційній діяльності. Також під люстрацію підпадають члени партії, які займали або займають посади в органах державної влади та місцевого самоврядування. До лав партії також будуть залучені молоді та енергійні люди, експерти, представники громадянського суспільства, в т.ч. ті, які проявили себе під час революційних подій на Майдані.

На Рівненщині за спів­працю з режимом Януковича, порушення партійної дисципліни з лав “Батьківщини” за останні чотири роки було виключено понад 500 осіб. Серед них зокрема і колишній голова Рівненської обласної ради Олександр Данильчук, і колишній голова Сарненської райради Микола Добриднік, частина депутатів Рівненської обласної ради та Рівненської міської ради. Тобто саме ті, хто свої власні інтереси ставили вище за громадянські.

Зараз в обласній партійній організації створили люстраційну комісію з семи чоловік. Подібні комісії є й в районних та міських партійних організаціях.

Народний депутат зазначив, що буде поводитися, спираючись на Статут партії, в дусі справедливості, об’єктивності, індивідуального підходу, колективного, товариського обговорення, недопущення суб’єктивізму, банального зведення рахунків, розправи з тими, хто має власну думку, тощо.

Головною метою для активістів партії “Батьківщина”, на даний час, є перемога України у протистоянні з терористами.

- Зараз наші активісти, волонтери стоятимуть у кожному дворі, у наметах і збиратимуть від небайдужих мешканців допомогу для наших військових, - наголосив Микола КУЧЕРУК. – І, користуючись нагодою, хочу подякувати всім патріотам, тим членам “Батьківщини”, які зараз допомагають армії. Зокрема, велика подяка від мене Олександру Ушакову, який за власні кошти придбав 7 бронежилетів шостого ступеню захисту. Це найновіші моделі. І зараз, коли у нас є навколо чого об’єднуватися, зростає нове покоління людей, національно-свідомих і патріотичних. Саме вони й допоможуть будувати нову Україну, нову Батьківщину.

Коментар депутата Рівнеради Володимира Зиля

- Люстраційні комітети не передбачені Статутом “Батьківщини”,- зауважує Володимир ЗИЛЬ. - Найголовніші “люстраційні” комітети в партії на всіх рівнях – це обрані членами партії на конференціях контрольно-ревізійні комісії. Саме вони б мали постійно проводити процес очищення. Наприклад, Центральна контрольно-ревізійна комісія, розглянувши всі докази, відновила мою репутацію і мене як члена партії. Є побоювання, що ця нестатутна внутрішньопартійна люстрація перетвориться на банальну боротьбу з опонентами, що ми бачили раніше. Наслідки таких дій зруйнували фракції партії в обласній та міській раді. Ще одного такого погрому та маргіналізації місцева “Батьківщина” просто не переживе.

24.07.2014Прес-служба РОО ВО “Батьківщина”



Рівне-Ракурс №10 від 24.07.2014p. 
На головну сторінку