Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №670 від 21.08.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Господині на замітку

Як заморожувати ягоди в пляшках?

Як заморожувати ягоди в пляшках?

Можливо, заморожувати ягоди в пакетах комусь просто не подобається, при цьому вони іноді просто перемерзають і втрачають свій первинний смак. Є ще один, досить непоганий метод заморозки свіжих ягід - це використання пляшок, а саме пластикових пляшок, нестачі яких зараз, напевно, ніхто не відчуває. Причому, якщо раніше пляшки були майже всі однакової форми і місткості, то зараз їх виробляють різної форми та об’єму, з вузьким і широким горлом. Так що підібрати потрібні пляшки буде зовсім неважко.

Сама процедура заморозки в пляшках досить проста. Для цього береться N кількість пластикових пляшок з під молока (горлечко у них ширше) і лійка з широкою шийкою. Полуницю промиваємо в чистій воді (краще в кип’яченій та охолодженій), відкидаємо її на решето, даємо воді стекти, а самим ягодам просохнути.

Потім ягода перемішується у відрі з невеликою кількістю цукру або ж з медом і “заливається” прямо в пляшки. Велику полуницю можна трохи розім’яти товкачем, щоб вона змогла пройти в горлечко. Також можна заморожувати і вишню. Кісточки, звичайно, краще видалити, потім ягоду заправляємо в пляшку і туди ж доливаємо приблизно 100-150 мл меду.

Пляшку перевертаємо кілька разів у руці, закриваємо її і вкладаємо в морозилку до зими. При такому зберіганні і полуниця і вишня добре зберігають свій смак, він залишається природним і при цьому ще й не губиться аромат.

Варити з таких ягід взимку можна що завгодно, аромат практично як улітку. Цукор і мед виконують тут функцію консерванту, і відмінно допомагають зберегти натуральні властивості ягід.

21.08.2014



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2014p. 
На головну сторінку