Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №672 від 04.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради фахівця

Повноцінне харчування –  це хороша пам’ять і стійкий імунітет

Повноцінне харчування – це хороша пам’ять і стійкий імунітет

Щойно дитина пішла до школи, як у батьків, окрім турботи про навчання, додається ще одна: як правильно побудувати режим харчування школяра?

Чи варто звертати увагу на упаковки для їжі?

Так, варто. Велике значення має те, як упакована, та в яких умовах дитина буде її споживати. Можна використовувати пластмасові коробочки або харчову плівку. Сніданок, запакований у плівку, з точки зору гігієни харчування безпечніший та зручніший. Адже не секрет, що школярі не завжди перед їжею миють руки. Тому з плівки чи з пакету можна кусати бутерброд, не торкаючись його.

У багатьох підлітків у зв’язку зі зміною організму нерідко виникають проблеми з обміном речовин, і як наслідок, проблеми із зайвою вагою та шкірою.

Чи варто обговорювати ці проблеми з дітьми?

Так. Інколи ці неприємності здаються дорослим незначними, але для підлітка вони дуже важливі. Важливо не залишати дітей наодинці з цими проблемами, адже більшість із них корегуються за допомогою правильно підібраної дієти. При цьому ні в якому разі не можна формувати цю дієту самостійно, без допомоги дієтолога. У будь-якому випадку дитина повин­на отримувати з їжею всі необхідні речовини та мікроорганізми. Категорично забороняються будь-які голодування, “розвантажувальні дні”, дієти із жорстким обмеженням калоріями, важкі навіть для дорослого організму.

Всі перераховані проблеми, зазвичай, носять тимчасовий характер і долаються за рахунок збалансованого харчування, режиму дня та фізичних вправ. Але якщо порушення мають більш серйозний характер, то питання лікування повинні вирішуватись спеціалістами.

04.09.2014Лікар-методист ОЦЗ Галина Кашпер



Рівне-Ракурс №10 від 04.09.2014p. 
На головну сторінку