Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №674 від 18.09.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Форум

До парламенту іде єдина  опозиція до нинішньої влади

До парламенту іде єдина опозиція до нинішньої влади

Опозиційний блок на Форумі в Києві ухвалив рішення йти на вибори і вимагати припинення військових дій на Сході

14 вересня в Києві відбувся Форум опозиційного блоку, який зібрав шість політичних партій - Партію розвитку України, партії “Центр” Вадима Рабиновича, “Нова політика”, “Державний нейтралітет”, “Україна, вперед” і “Трудова Україна”. Серед присутніх були також представники понад 50 громадських організацій, експерти та звичайні люди, яких об’єднала ідея миру в країні.

“На Форумі “Мир. Стабільність. Розвиток” зібралася проукраїнська опозиція. Тут немає людей, які ставлять під сумнів незалежність України. Ми в опозиції до війни, ми в опозиції до економічної політики нинішньої влади”, - пояснив Голова партії “Центр” Вадим Рабинович.

Його слова підтримує Сергій Ларін, голова виконкому Партії розвитку України: “На Форумі зібралися люди, які поділяють чотири ключові принципи: підтримка миру та нетерпимість до війни всередині України, курс на розвиток економіки, боротьба з тотальною корупцією та єдність країни”.

На Форумі Опозиційний блок озвучив й інші ключові цілі - роззброєння всіх незаконних збройних формувань в Україні, зміцнення обороноздатності країни, соціальний захист військово­службовців, правоохоронців, сімей загиблих та поранених учасників військових дій.

Крім того, партія виступає за затвердження національного плану відродження Донбасу, децентралізацію влади, а також проти “безпідставного політично вмотивованого переслідування державних службовців і політичних опонентів під гаслами люстрації”. Якщо порівняти цю платформу з намірами інших політичних партій, які зібралися на вибори, виходить, що тільки Опозиційний блок готовий боротися за права мешканців південно-східної України.

Всі перераховані цілі Опозиційний блок готовий відстоювати на правах реальної опозиції, тому і прийняв рішення брати участь у парламентських виборах. “Ми не маємо права проігнорувати вибори, адже повинні дати альтернативу нашим громадянам”, - стверджує глава Національного комітету Партії розвитку України Юрій Мірошниченко.

Крім того, на форумі також було прийнято ряд вимог до влади, головні з яких - мир в країні і відставка Уряду. “Головна наша мета - мир, стабільна економіка і єдина країна, в якій кожен регіон відчував би себе комфортно”, - підкреслив Голова виконкому Партії розвитку Сергій Ларін.

18.09.2014Катерина Федорів



Рівне-Ракурс №10 від 18.09.2014p. 
На головну сторінку