Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №676 від 02.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Коментар фахівця

Микола Юзвенко: “Спосіб життя з акцентом на здоров’я”

- Отож, як показує практика, бути здоровим не завжди просто, тому що знаходиться завжди безліч суб’єктивних, і об’єктивних „але”. І все ж таки, як донести до людей усвідомлення переваг здорового способу життя над шкідливими звичками?

- Бути здоровим інколи не так просто, але престижно. І ми повинні прагнути саме цього Звісно, ми не можемо відкидати ті фактори, що мають певний вплив на стан здоров’я людей, однак, думаю, не варто заперечувати й те, що головний важелем у питанні формування здорового способу життя, і надалі залишається стратегія наступальної профілактики та пропаганди. І це сьогодні мають усвідомити усі причетні до відновлення та відтворення здоров’я нації.

Формування у населення певного способу життя з акцентом на здоров’я – першочергове завдання медичних працівників. Хто-хто, а ми маємо бути в перших рядах пропагандистів здорового способу життя. Профілактичний аспект діяльності медиків повинен проявлятися не лише на словах, а в конкретних діях.

“Круглі столи”, тренінги, рольові ігри, поширення знань за принципом “рівний рівному”, робота анонімних консультативних пунктів для підлітків та молоді, цикл медико-просвітницьких програм у тематичних телерадіопередачах, відеолекторіях, різноманітних пропагандистських кампаніях на базі шкільних та оздоровчих закладів, акціях з профілактики захворювань та шкідливих звичок, приурочених до Всесвітніх та всеукраїнських днів, що мають оздоровчу спрямованість на зразок День без тютюну, є тими формами, які не залишають людей бути байдужими не лише до свого здоров’я, але й до суспільних проблем. Важливою є і наша співпраця з благодійними фондами, громадськими організаціями, релігійними громади різних конфесій тощо.

За даними ВООЗ, профілактика, спрямована на утвердження здорового способу життя, є універсальною “вакциною” проти недуг суспільства і не тільки фізичних.

Здоровий спосіб життя – це невід’ємна частина нашого земного буття і його реалізація – справа не лише держави, медицини, громадських організацій, а й зокрема кожного із нас.

02.10.2014Ніна Мініч редактор прес-центру ОЦЗ



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2014p. 
На головну сторінку