№677 від 09.10.2014p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
#Цікаво знати
1. Сірчисті речовини в часнику дають йому його унікальний сильний запах. Щоб освіжити дихання після часнику, пожуйте гілочки петрушки, насіння кардамону або кориці.
3. Десять грам часнику містить 0,06 г жиру і 2,97 г вуглеводів.
4.Часник розріджує кров, це натуральний антибіотик, зміцнює імунну систему і дуже смачний.
5. У Південній Азії вживають найбільше часнику.
6. Японці не люблять часник в кулінарії, але використовують у медичних цілях.
7. Ресторан “Garlic” в Сан-Франциско подає своїм відвідувачам понад тонну часнику кожен місяць. У десертне меню входить морозиво з часником, а в списку вина значиться “Chateau de Garlic”. Їх девіз: “Ми приправляємо наш часник їжею!”.
9. Місто Чикаго отримало свою назву завдяки індіанському слову, що означає “дикий часник”
“chicagaoua”.
10. Часник і цибуля - найстаріші культивовані продуктові рослини. Їх кулінарне, медичне та релігійне використання почалося ще 6000 років тому.
09.10.2014 |
Рівне-Ракурс №10 від 09.10.2014p. На головну сторінку |