Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №253 від 17.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Відпочинок по-європейськи

Здорове тіло, гарну засмагу, чудові спогади</p><p>

Здорове тіло, гарну засмагу, чудові спогади

дарує »перлина біля моря» - санаторій »Росія»

Попрацювавши добре упродовж року, хочеться відповідно відпочити. А що може бути кращим за цілюще, насичене морськими мінералами повітря, припікання у ступні пляжного піску, хлюпотіння моря, ледве чутний гул катера, що пропливає мимо, крик чайок? А якщо є можливість заодно ще й підлікуватися, то це взагалі чудово. Серед розмаїття курортних санаторіїв півдня суттєво виділяється великою кількістю можливостей гарно відпочити і зміцнити здоров’я санаторій “Росія”, що розташований на узбережжі славнозвісної курортної зони Аркадія, в центрі міста-героя Одеси.

Перше, що вражає на території санаторію “Росія”, - це величезна кількість рослинності. Практично всі його корпуси просто потонули в зелені живописного парку, а відтак, насичене прохолодною свіжістю моря повітря переповнене киснем. Кожен корпус призначений для різних категорій відпочивальників - сімейного типу (з дітьми), для людей похилого віку, є 1-2-місні комфортабельні номери з усіма зручностями, лікувальні корпуси.

Санаторій “Росія” - один із небагатьох на теренах України, що функціонує постійно, впродовж року. Тож якщо влітку є гарна нагода поплескатися в морі, позасмагати на санаторному лікувальному пляжі під пильним оком досвідчених лікарів, то в інші пори року тут теж чудово. Неперевершена золота осінь вбирає територію закладу в неповторне жовтогаряче вбрання (до речі, купальний сезон в санаторії відкрито аж до жовтня, адже в Одесі найбільша кількість теплих місяців), чудова весна дарує романтичний настрій і свіже, насичене духмяними квітами повітря. А хто бачив море взимку? Неповторне явище! Комфорт, що присутній тут, дозволяє вдосталь насолодитися незрівняним відпочинком у будь-яку пору року.

Втім, не лише комфортний відпочинок пропонує санаторій “Росія”. Окрім поєднання морського і степового клімату, теплого моря, незрівняного пляжу, тут є унікальна можливість поліпшити своє здоров’я. У найкоротші терміни курортники можуть отримати вичерпну інформацію про стан всіх систем організму в лабораторіях, які оснащені сучасною новітньою апаратурою.

Про те, які методики і лікувальні бази є в санаторії, розповідає заступник головного лікаря санаторію “Росія”, лікар вищої категорії Валерія МОРМУЛЬ:

- Наш санаторій, який функціонує вже 60 років, оснащений новітнім медичним і діагностичним обладнанням. Тут є все для сучасного лікування і оздоровлення людей. “Росія” - це, найперше, відділення для реабілітації хворих, які перенесли гострий інфаркт міокарду. Це - багатопрофільний санаторій для лікування захворювань серцево-судинної системи, периферичної та центральної нервової систем, захворювань дихальних шляхів, шлунково-кишкового тракту, патології ендокринної системи, сечостатевих шляхів та опорно-рухового апарату. “Росія” - це відділення для реабілітації хворих, що перенесли гостре порушення мозкового кровообігу.

Спеціалісти кабінету функціональної діагностики, що діє в санаторії, у повному обсязі надають інформацію про стан серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту. Дані велоергометричного обстеження допоможуть в індивідуальному оптимальному лікуванні. Ультразвукова діагностика серця, органів черевної порожнини дає об’ємну інформацію про патологічні зміни в організмі.

Визначення біологічного віку пацієнта підкаже методи боротьби з фактором ризику розвитку захворювань серцево-судинної системи шляхом комп’ютерної діагностики. Досвідчені консультанти захворювань нервової системи, ЛОР-органів, очей, психотерапевт, гастроентеролог, гінеколог, психолог виявляють патологію і призначають комплексне лікування.

Не завжди у повсякденному житті знаходиться час завітати до сексопатолога. У кабінеті сексопатології санаторію “Росія” можна знайти відповіді на численні невирішені питання.

У фізіотерапевтичному відділенні використовуються як класичні методи лікування, так і новітні нетрадиційні, серед яких - гальванація, магніто-, лазеро-, озонотерапія, ультразвукові інгаляції. У водному відділенні до уваги відпочивальників розмаїття ванн на мінеральній воді: кисневі, шалфейні, вуглекислі, сірководневі, скипідарні з активним біологічним грязевим екстрактом. Є й підводний душ-масаж, сауна, гідрокінезетерапія, що широко застосовуються при лікуванні захворювань опорно-рухового апарату. В гастроентерологічному відділенні проводиться гідроколонотерапія - промивання кишечника.

- Також у санаторії функціонує лікувально-оздоровчий центр лікувальної фізичної культури і мануальної терапії з корекцією хребта. Високопрофесійний персонал надає всі необхідні консультації та призначить індивідуальне лікування. Ми широко застосовуємо сонцелікування (геліотерапія) та лікування морем (таласотерапія). Саме в нас розташована унікальна, єдина на Україні, клініка пластичної естетичної хірургії “VIRTUS”. А невдовзі на території санаторію функціонуватиме свердловина з питною мінеральною водою, - на завершення додала Валерія Гуріївна. - Ласкаво запрошуємо до нас на відпочинок і комплексне лікування, не пожалкуєте!

Важливе питання, яке цікавить кожного курортника, - харчування. Адже від того, як людина харчується, залежить як її здоров’я, так, певною мірою, і настрій. А харчування у санаторії “Росія” чудове - 4-разове; смачні, завжди на вибір, страви, свіжі фрукти; є дієтичні столи.

Не менш важливим є проведення дозвілля. Літній танцювальний майданчик щовечора збирає відпочивальників на розваги і танці. Для бажаючих ознайомитися з визначними пам’ятками Одеси в санаторії постійно організовуються поїздки та автобусно-пішохідні екскурсії. А пам’ятних місць в Одесі - більш ніж достатньо: славнозвісна Дерибасівська, Потьомкінські сходи, Морський порт, де щопівгодини організовуються екскурсії на катері, архітектурні пам’ятки. А чого вартий один “Дельфінарій”, де в показових виступах радують око чудові морські жителі - дельфіни та котики! Після зустрічі з дельфінами настає неймовірне заспокоєння, внутрішня гармонія...

Та найголовніше, що ви отримаєте від відпочинку та оздоровлення у санаторії “Росія”, окрім гарної засмаги та здорового тіла, - це чудовий настрій і море спогадів. І це, повірте, варте вас!

17.08.2006Алла РОГАШКО

Адреса санаторію “Росія”:

65083, м.Одеса, Французький бульвар, 60;

тел.: (0482) 63-52-31, 63-12-40



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2006p. 
На головну сторінку