Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №679 від 23.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Футбол. Чемпіонат області

“ОДЕК” – знову чемпіон?!

Перша ліга. 17 тур. ФК “Гоща-АМАКО” - “Сокіл” (Радивилів) - 4:0, “Маяк” (Сарни) - ФК “Садове” - 1:1, “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - "ОДЕК" (Оржів) - 0:6, “Волинь-Цемент” (Здолбунів) - ФК “Малинськ” – 1:3.

До закінчення змагань у першій обласній лізі залишилося провести один повний тур та два пропущені матчі, але переможця чемпіонату вже можна назвати з ймовірністю в 99,99%. Завдяки перемозі в Кузнецовську та осічки “Маяка” на власному полі, оржівський “ОДЕК” вже випередив сарненчан на одне очко, маючи, до того ж, ще й матч у запасі.

Зважаючи на те, що оржівці у двох своїх останніх поєдинках будуть зустрічатися із аутсайдерами – “Соколом” та “Волинь-Цементом”, то спрогнозувати те, що нинішній лідер здобуде необхідну одну перемогу в двох наступних матчах зовсім нескладно. І якщо у Радивилові можливі “варіанти”, то у домашній грі проти здолбунівчан у “Волинь-Цемента” шансів просто немає… проте все таки зачекаємо співати дифірамби...

А поки що, “ОДЕК” у черговому турі, після “ліквідації” “Маяка” у попередній грі чемпіонату, просто знищив іншу поліську команду у її ж власному “лігві” – кузнецовський “Ізотоп-РАЕС”. “Атомники” настільки виявилися не готовими до “випробування” “без п’яти хвилин” чемпіоном, що вже у першому таймі “горіли” - 0:4, а після того, як перевага гостей сягнула шести м’ячів не “витримали нерви” у місцевих глядачів. Окремі гарячі представники кузнецовської “торсиди” почали вибігати на футбольне поле і головний арбітр вирішив не випробувати долю та вирішив припинити поєдинок на 37-ій хвилині другого тайму.

Натомість, у Сарнах боротьба між тамтешнім “Маяком” та гостями із села Садове Гощанського району розгорілася не на жарт. Господарям як повітря необхідна була перемога у цій зустрічі і вони, після нічийного результату у першому таймі, в другій половині зустрічі таки відкрили рахунок. Проте гості знайшли в собі сили рахунок зрівняти і, незважаючи на вилучення “стовпа” їхньої оборони, досвідченого Олега Шандрука, зуміли втримати нічийний результат.

Ще один повпред Гощанщини у першій лізі, ФК “Гоща-АМАКО”, без особливих труднощів та складнощів переграв на власному полі радивилівський “Сокіл”. У своїй грі досить швидко гощанці довели перевагу у рахунку до двох м’ячів, після чого гості ще й опинилися в меншості. Два голи у другому таймі стали лише зайвим підтвердженням переваги команди Володимира Новака над клубом з Радивилівщини.

А ось один із дев’яти колективів чемпіонату області нинішній сезон вже завершив. ФК “Малинськ” у Здолбунові провів свою заключну гру проти місцевого “Волинь-Цемента”, здобувши очікувану перемогу. Щоправда, третє місце, яке наразі посідають малинці, навряд чи залишиться за ними по завершенню чемпіонату-2014 – конкуренти ще мають матчі у запасі, тому вже найближчого тижня варто очікувати “зникнення” команди з Березнівщини із призової трійки.

Коли нічия не гірша перемоги

Друга ліга. 14 тур. “Калина” (Бугрин) - ФК “Вельбівне” - 0:0, “Спартак” (Дубно) - “Полісся” (Рокитне) – 3:0 (тех. рез.), ФК “Костопіль” - “Водник” (Рівне) - 2:1.

У другій обласній лізі минулого вік-енду проведено останні поєдинки. Головною інтригою перед заключним туром було питання – чи зможе буг­ринська “Калина” обіграти на власному полі ФК “Вельбівне” та перевести “з’ясування стосунків” у “овертайм”? Нагадаємо, що клуб із Гощанського району відставав на три очки від команди із сусіднього Острозького. У випадку перемоги, бугринці зрівнювалися за набраними очками із ФК “Вельбівне” і тоді, згідно регламенту змагань, долю золотих медалей мав вирішувати ще один додатковий поєдинок – так званий “золотий матч”.

Проте, інтрига у першості області зникла вже у неділю, 19 жовтня. Буг­ринці так і не зуміли здолати захист вельбівчан за 90 хвилин основного часу, щоправда, й самі не дозволили гостям забити у власні ворота. Нічийний результат дозволив “Калині” піднятися на другу сходинку, звідки вона потіснила ФК “Костопіль” (в обох колективів виявилася однакова кількість очок, проте в очних поєдинках команда з Бугрина двічі здолала костопільчан.

23.10.2014Петро МИМО



Рівне-Ракурс №10 від 23.10.2014p. 
На головну сторінку