Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №679 від 23.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Цікаво знати

Осіння депресія: смачні методи боротьби

Осіння депресія: смачні методи боротьби

Якщо одним не дуже прекрасним днем білий світ за вік­ном вам здасться не таким вже й білим, значить в кімнаті ви вже не одні - поруч Вона, осіння (або будь-яка інша) хандра або, по-простому, депресія.

Діагноз на наявність настільки “чарівного” сусідства поставити не так вже й важко - пацієнту, тобто вам, нічого не хочеться, а все, що пов’язане з радістю, рухом, оптимізмом і життям, викликає почуття стійкої відрази і нерозуміння. Єдине, на що ще можна витратити сили, які тануть, - це зняття “рожевих окулярів” з захоплених романтиків, які “йдуть по життю, сміючись”, не підозрюючи про недосконалість навколишнього світу. Про ці недосконалості якраз і хочеться гірко і втомлено іронізувати, тому що, як на зло, вони раптом починають проступати з усіх щілин світобудови.

Компанію світовим недосконалостям становлять тяжкі і нудні думки про сенс життя, які починають третирувати втомлений мозок вічним гамлетівським питанням і його варіаціями: “бути чи не бути”, “для чого ти живеш”, “у чому сенс твого життя” і т.д. У підсумку, погойдуючись у м’яких обіймах депресії, ти починаєш розуміти, що життя - це суцільна низка розчарувань, невдач і обману або самообману (що не так вже й важливо, в кінці кінців)...

СТОП!

Можемо вас порадувати - якщо ви дочитали до цього місця, все не так вже й погано - ви ще здатні сприймати інформацію. Тепер, озброївшись нашими рекомендаціями, поспішіть на кухню, тому що потрібно нанести депресії нищівного удару і скласти спеціальне антидепресове меню. Адже не секрет, що багато продуктів мають здатність боротися з цим апатичним станом, повертаючи радість життя.

До них відносяться гіркий шоколад, банани, жирні сорти риби, індичка, курка, яловича печінка, червоне пісне м’ясо, яйця, морепродукти, сир, вів­сянка, сухофрукти, цитрусові, горіхи, молоко і кисломолочні продукти, ананаси, овочі (часник, селера, помідори, шпинат, брокколі, горошок, солодкий перець, петрушка, капуста, морква), насіння соняшнику та гарбуза, коричневий рис і бобові.

Але перед тим, як братися за справу, ознайомтеся з 10 правилами поводження з продуктами:

1. Для того, щоб зменшити втрати мінеральних речовин в при відтаванні риби у воді, потрібно додати сіль (8-10 г на 1 л води).

2. Морква з довгими коренеплодами вимагає тривалої теплової обробки. Її краще тушкувати, готувати з неї запіканки, котлети і пудинги.

3. Очищені овочі потрібно якомога швидше піддавати тепловій обробці, тому що при тривалому контакті з повітрям руйнується вітамін С.

4. Очищена морква швидко в’яне, тому краще її зберігати в посуді (без води), прикривши зверху чистою серветкою.

5. У молочні каші сіль кладуть раніше ніж крупу.

6. Готовність смаженої або вареної птиці визначають шляхом проколу голкою найбільш товстих частин тушки. Якщо при цьому з’являється безбарвний сік без крові - птиця готова.

7. Під час гасіння індички для аромату можна покласти трохи гвоздики, а так само додати зелень естрагону.

8. Збиті вершки швидко прокисають, тому їх потрібно зберігати при температурі не вище 4оС.

9. Не зберігайте промиту зелену цибулю: від вологи вона псується.

10. Щоб видалити гіркоту з ріпчастої цибулі, її потрібно нарізати соломкою і на деякий час залити холодною водою.

23.10.2014



Рівне-Ракурс №10 від 23.10.2014p. 
На головну сторінку