Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №253 від 17.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Гав-гав!

Номер »Люкс» для Шарика

Номер »Люкс» для Шарика

Господарі на курорт, а собака - у готель для чотирилапих

Любителі собак з полегшенням зітхнули - на Рівненщині з’явився готель для чотирилапих. Цікаво, а як живеться тваринам у “собачих” номерах? Про це кореспондент “Рівне-Ракурсу” дізнавалася, завітавши на окраїну міста Дубно.

...Біля одного із приватних будинків ще здалеку помітні вольєри. Час від часу долинає собачий гавкіт. З приходом чужої людини, він, звісно, посилився. Та варто було власниці готелю - заступнику начальника Рівненського обласного центру племінного собаківництва Євгенії МИХАЛЬЧУК дати кілька команд, чотирилапі відразу стали чемними. А їх тут до двадцяти - від пекінесів до вівчарок.

Цікаво - у кожного пса окремий номер. Однак живуть чотирилапі майже разом: їх розділяє лише загратована перегородка у вольєрі. Здавалося б, що пси різних порід та характерів ніколи не уживуться разом. Однак у готелі, на диво, дружня обстановка - ніхто ні на кого не скалить зуби, не гавкає.

- Намагаюся тут тримати дисципліну та слідкувати за режимом дня, - пояснює власниця готелю. - Підйом у шостій ранку, сніданок, прогулянка, обід, денний відпочинок, ігри, зачіски, знову прогулянка, вечеря, сон. І так щодня. Тварини звикають - їм добре тут.

- І що, ніхто із собак не сумує за господарем? Не виє по ночах? - питаю у “собачої” мами.

- Та, всяке буває. Багато проблем відпадає, коли господарі разом із собакою привозять її тарілку і килимок для спання. Песик поряд із знайомими речами почуває себе, як удома. Власники кудлатих часто телефонують до мене - цікавляться, як живуть їхні улюбленці, навіть розмовляють з ними по телефону. Почувши голос свого господаря у слухавці, собака радісно махає хвостом і гавкає. Та й собачий колектив не дає нудьгувати - пси постійно спілкуються один з одним.

А от на прогулянку з вольєрів собак випускають почергово. На майданчику, де вони гуляють, як правило, немає ні їжі, ні іграшок - нічого такого, що може викликати в собак агресію через почуття власності. Опинившись поза вольєром, вони знайомляться, граються.

- Хочу зазначити, що улюбленою процедурою багатьох собак є зачіски, -продовжує пані Євгенія. - Раз у тиждень влаштовую їм перукарню - роблю стильні викрутаси, розчісую шерсть. А вони це дуже люблять.

- А що собаки тут їдять?

- Кожен їсть те, що йому подобається. Раціон харчування обговорюється з господарями: хтось любить сухий корм, хтось - натуральний. До кожної собаки - індивідуальний підхід.

Ось так і живуть чотирилапі, чекаючи на своїх господарів: хто тиждень, хто місяць. І, здається, у готелі їм непогано живеться. І господарям спокійно. До речі, чотириногому гостю (точніше, його господарю) день проживання в готелі обійдеться від п’яти до десяти гривень. Ціна залежить від величини собаки та його потреб.

17.08.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2006p. 
На головну сторінку