Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №253 від 17.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вітаємо!

Золото Анни Хлистунової

»Моя перемога стала повною несподіванкою для Європи»

Минулого тижня рівнянка Анна Хлистунова на Чемпіонаті Європи з водних видів спорту, що проходив у Будапешті, завоювала золоту медаль на дистанції 100 метрів брасом із рекордним часом для цих змагань - 1,07.55 хвилини. Досягнення юної чемпіонки не залишилося непоміченим. Одразу після повернення на Батьківщину плавчиня отримала цінні нагороди від міської та обласної влади та зустрілася із журналістами.

- Моя перемога стала повною несподіванкою для моїх тренерів, всієї України та Європи. Ніхто не сподівався, що я одразу на стільки зможу покращити свій результат, - розповідає чемпіонка. - Але я дуже багато працювала заради такої перемоги, сподіваюся, ця золота медаль - не остання у моїй спортивній кар’єрі.

Крім виграшу на дистанції 100 метрів брасом, я зайняла четверте місце в естафеті та п’яте - на 200-метрівці брасом. Проте, вважаю, це пристойний результат, оскільки останню дистанцію пливла лише втретє у житті, тож для завоювання більш високої позиції трохи не вистачило досвіду. У майбутньому сподіваюся добре виступати на дистанціях 400 метрів комплексом та 200 метрів на спині. Запорукою успіху стала й чудова атмосфера в команді. Ми усі вболівали один за одного

- Анно, чи хвилювалася ти перед фінальним запливом?

- Багато-хто про це запитує. Ні, я не хвилювалася. Була впевнена в тому, що покажу все, на що здатна. Після того, як я другою вийшла до фінального запливу, вірила у те, що медаль завоюю точно.

- Яка ситуація у Рівному із тренувальною базою?

- Скажу лише, що басейн у Рівному вдвічі менший, ніж той, у якому слід було би тренуватися. Не вистачає потрібних тренажерних залів. Зрештою, я маю чимало пропозицій від інших міст України. Якщо нічого не зміниться, доведеться прийняти одну з них. Буду виступати там, де нададуть кращі та комфортніші умови тренування та проживання, адже зараз я змушена їздити на збори далеко від дому, щоб не втратити потрібну спортивну форму.

- Які спортивні плани маєш на найближчий час?

- Безперечно, стану членом національної збірної України на Олімпійських іграх. Братиму участь у зимовій першості континенту, та Чемпіонаті світу, що пройде у травні наступного року.

17.08.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2006p. 
На головну сторінку