Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №682 від 13.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пікет

Робітники вимагають повернути підприємству ПДВ

Робітники вимагають повернути підприємству ПДВ

Більше сотні робітників працівників підприємства “Морган Феніче”у середу зранку прийшли з пікетом до приміщення Головного управління фіскальної служби в Рівненській області. Вони розгорнули транспаранти на кшталт “Дайте роботу”, “Не заважайте працювати”.

Причиною невдоволення робітників стала затримка з компенсацією ПДВ з боку держави. За словами комерційного директора підприємства Романа Кондратова, держава заборгувала їм 20 мільйонів гривень. У той же час підприємство не має обігових коштів, тому не може закупити сировину. А відтак – у колективу вимальовується невесела перспектива втратити роботу.

Як говорять протестувальники, всі працівники заводу розуміють ситуацію, яка склалася в державі з поверненням ПДВ, але ж, як вони переконують, і робітників слід зрозуміти. На думку учасників акції протесту, потрібно змінювати систему виплати ПДВ на загальнодержавному рівні. В інакшому разі економіці України може настати кінець.

До протестувальників вийшов керівник Головного управління фіскальної служби в Рівненській області Дмитро Зайцев, який запевнив, що ознайомившись з проблемою підприємства, він надіслав листи до київських посадовців, щоб ті посприяли у її вирішенні.

Пояснення чиновника не зовсім задовольнили протестувальників і, як вони стверджують, сьогоднішня акція – попереджувальна. Якщо проблема залишиться – весь колектив через місяць втратить роботу. Тоді під стіни податкової прийдуть всі працівники разом зі своїми сім’ями.

13.11.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2014p. 
На головну сторінку