Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №682 від 13.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Здоров'я на столі

Вода з лимоном: п’ємо вранці і оздоровлюємося

Вода з лимоном: п’ємо вранці і оздоровлюємося

Вода з лимоном допомагає скинути вагу

Пектин, що міститься в лимоні, дуже хороший для приглушення апетиту. Якщо ви прокинулися з диким голодом, а вам хочеться схуднути, пийте воду з лимоном вранці, а ще з кожним підходом до столу, або холодильника.

Вода з лимоном уповільнює запалення

Якщо пити воду з лимонним соком щоранку, понизиться кислотність організму (так, це не опечатка - лимонна кислота, що міститься в лимоні, не підвищує кислотність. Але варто додати до води з лимонним соком цукор, як кислотність в шлунку миттєво підскочить). Висока кислотність призводить до швидкого розвитку запальних процесів. Особливо це стосується суглобів. Вода з лимоном допомагає вимивати з суглобів сечову кислоту, яка провокує запалення.

Лимонний сік вбиває лінь

Вода з лимоном допомагає прокинутися, побороти ранкову знемогу і відчути прилив енергії. Тільки однієї лимонної води вистачить ненадовго. Якщо через півгодини після неї щільно поснідати, сили вам забезпечені до самого обіду. Набагато ефективніше самого сніданку.

Вода з лимоном бореться

з тривогою і зневірою

Навіть запах свіжого лимона проганяє поганий настрій, знімає неспокій і проганяє депресивні думки. Лимон з водою заспокоює нервову систему, налаштовує вас на бадьорі і активні дії.

Вода з лимоном допомагає

відмовитися від кофеїну

Якщо ви давно мрієте перестати пити каву або хочете зменшити її кількість, пийте вранці воду з лимоном. Деякі люблять холодну воду вранці, інші вважають за краще гарячу - і саме останній варіант хороший для заміни кави. Ніякого різкого “кофеїнового” занепаду сил в районі полудня, довше зберігаються ясність думок і загальне відчуття свіжості.

Лимон заважає інфекціям

Один шматочок лимона, коли ви захворієте, навряд чи допоможе протистояти вірусу. Але кожний ранок склянка води з лимоном - чудова профілактика сезонних “застуд” та грипу.

13.11.2014Лікар-методист ОЦЗ Галина Кашпер



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2014p. 
На головну сторінку