Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №682 від 13.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Кориця

Кориця

Кориця здавна використовувалася цілителями для полегшення страждань пацієнтів. Цінна справжня кориця - лікувальні властивості її багатогранні і ефект іноді перевищує користь від медичних препаратів. Тому народні цілителі використовують у своїй практиці притирання та мазі на основі коричного порошку.

У яких випадках, і при яких захворюваннях ефективна кориця?

Для схуднення - зниження вмісту цукру в складі крові, стимулювання травлення, прискорення метаболізму, позбавлення від “апельсинової кірки на шкірі” (тільки при зовнішньому застосуванні).

При застуді - вдихання парів ефірного масла, натирання грудного відділу, вживання кориці з медом.

Для судин - вживання в нерозведеному вигляді, або запиваючи водою - сприяє зміцненню стінок, перешкод­жає виникненню інфаркту/інсульту, атеросклерозу, зниженню тиску.

Проти паразитів, грибка, для очищення шкіри і печінки, для відтоку жовчі, для зниження больового синдрому різного генезу.

Корицю найчастіше використовують в 3 видах - мазі, настої і сухі суміші

Мазі справляють виражений зігріваючий ефект, тому рекомендується точно дотримуватися інструкцій, щоб уникнути опіку. Приміром, класичний рецепт багатофункціональних ліків включає в себе 1 частина порошку кориці і 2 частини меду. Мед в даному випадку пом’якшує пекучі властивості прянощі і прискорює всмоктування.

Настої виготовляють на основі спирту, тільки кориця використовується не в чистому вигляді, а як ефірне масло. Вдихання масла - це обов’язкова умова позбавлення від сезонних недуг. Необхідно в ємність з гарячою водою накапати не більше 5 крапель на 10 кв. метрів, і під впливом високої температури, цілющий аромат наповнить кімнату. Процедура не повинна перевищувати 30 хвилин.

Застосування кориці в косметології

Перед застосуванням нового засобу, нехай навіть і натурального, завжди слід проконсультуватися із знаючими людьми: чим характеризується пекуча кориця - користь і шкода, показання, рекомендації по застосуванню, коли слід проявити обережність.

Кориця чудово очищає верхній шар шкіри, однак може викликати роздратування. Тут потрібно зупинитися і пояснити - нетривке роздратування від кориці буде завжди поза, залежно від чутливості шкіри, з-за раптового припливу крові. Головне, щоб роздратування минуло, а не перетворилося на алергічну реакцію.

Коричне масло додають суворо дозовано по 2 краплі на 15 мл базової речовини. В якості бази застосовують крем, молочко, шампунь, бальзам і транспортне масло (будь-яке рослинне або жирне).

Кориця в шампунях через розігрівання шкіри сприяє зміцненню коренів, прискоренню росту і регенерації, посиленню кровопостачання.

13.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2014p. 
На головну сторінку