Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №684 від 27.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наша гордість

Серед найкращих в Україні - 10 підприємств Рівненщини

Серед найкращих в Україні - 10 підприємств Рівненщини

У Клубі Кабінету Міністрів України нагородили найкращих товаровиробників України. Це підприємства та підприємці, які здобули перемогу за результатами Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт та послуг) “100 кращих товарів України”. Серед них – 10 підприємств із Рівненщини.

Зокрема, переможцями національного конкурсу якості стали ПАТ “РІВНЕАЗОТ”, ПрАТ “Консюмерс-Скло-Зоря”, ТОВ “ККНК-Технобуд”, ТзОВ “Сталь-М”, ТзОВ “Арм-Еко”, ПП ВТП “Вільха”, ТзОВ “Річ Ленд”. Місця лауреатів на п’єдесталі найкращих виробників країни посіли ТзОВ “Інус ЛТД”, ПП “Ретра-ЗМ”, ТзОВ-фірма “Агрохімпак”.

Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт та послуг) “100 кращих товарів України” проходить з 2003 року, організатор - Міністерство економічного розвитку та торгівлі під Патронатом Президента України. Це єдиний державний конкурс якості, який допомагає споживачу зробити правильний вибір серед усього різноманіття товарів, а підприємствам дає шанс не лише гучно заявити про себе на всю країну, але і отримати об’єктивну оцінку своєї продукції та, за потреби, фахові рекомендації щодо її покращення. Адже продукцію кожного виробника експерти оцінюють за такими критеріями: показники, наявність сучасних систем управління якістю, документальне підтвердження відповідності продукції вимогам безпеки, умови виробництва, задоволеність споживачів, відсутність претензій від контролюючих органів тощо. Лише після підтвердження відповідності виробника усім критеріям йому надається право маркувати свою продукцію логотипом “100 кращих товарів України”.

Як зазначив у своїй вітальній промові перший заступник Міністра економіки та торгівлі України Роман Качур, захід відкриває великі перспективи перед українськими товаровиробниками. Україна чітко визначила свій європейський вектор. Міністерство проводить роботу, спрямовану на гармонізацію наших норм і стандартів із міжнародними, що уможливить вихід українських товарів на європейський ринок, наголосив заступник Міністра.

- Ми відчуваємо підтримку європейських колег. Нам важливий зворотній зв’язок і ваша участь, – сказав Роман Качур, звертаючись до присутніх товаровиробників, – аби розуміти пріоритети, де слід насамперед зосередити зусилля. Ми продовжуємо роботу зі стимулювання експорту. Україна - великий ринок, але ще більше можливостей відкриється, коли зможемо забезпечити експорт нашої продукції. Зараз ведеться активна робота над створенням торговельних представництв України за кордоном, які сприятимуть просуванню української продукції на ринок країн ЄС.

Організаційне забезпечення проведення конкурсу “100 кращих товарів України” у Рівненській області здійснює ДП “Рівнестандартметрологія” за підтримки Рівненської обласної державної адміністрації.

Заступник генерального директора ДП “Рівнестандартметрологія” Максим Калєніков зазначив:

- Незважаючи на складний для країни час, цього року участь у конкурсі “100 кращих товарів України” на регіональному етапі взяло близько 70 підприємств, а це найбільший показник у західній Україні. Це свідчить про великий економічний потенціал нашого регіону.

27.11.2014Прес-служба ДП “Рівнестандартметрологія”



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2014p. 
На головну сторінку