Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №684 від 27.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поезія

Дав джазу!

Дав джазу!

Не зважаючи на важкі часи для нашої держави і для розвитку мистецтва, окремі рівненські літератори усе ж таки видають власні книги. Наприкінці жовтня рівненський поет та співорганізатор одного із етапів Міжнародного поетичного фестивалю “Терра поетика”, частина якого відбулася в Рівному в жовтні, - Андрій Пермяков видав свою другу поетичну збірку “Мой джаз”.

Презентації збірки вже неодноразово відбувалися в Києві. Наймаштабніша презентація в рамках “Гостинной Иры Сказиной” відбулася 1 листопада в Києві на проекті відомої української співачки Ірини Сказіної.

У Рівному ознайомлення з новим поетичним збірником відбулося 21 листопада у виставковій залі міського Будинку культури у парку імені Шевченка, де зібралося чимало шанувальників поета. В заході взяли участь: Заслужена артистка України Галина Цьомик, поетеса Ірина Баковецька, учні “Школи ведучих” мистецького об’єднання “Едельвейс” Валерії Супонькіної-Лагнюк, та інші представники мистецьких кіл Рівного. Ну і звісно, яка презентація книги із джазовою назвою могла обійтися без музичного супроводу відомого корифея рівненського джазового руху легендарного саксофоніста Євгена Самусенко.

Назва збірки “Мой джаз” є однойменною назвою вірша в якому автор в алегоричній формі ніби вирішує для себе і свого покоління, що для нього є “своїм джазом”, а що є “музикою яку слухають інші”. В даному випадку саме поняття життя порівнюється з музичним стилем джазу, в якому як і в житті є чимало імпровізації. Вірш “Мой джаз” був присвячений рівненському джаз-фестивалю “Art Jazz Cooperation” та кілька разів виконувався Андрієм Пермяковим зі сцени під час його проведення.

- До збірки увійшло 25 старих віршів і решта всі нові, – говорить Андрій Пермяков. - Збірка віршів містить 5 розділів серед яких: “Мой джаз”, “Любимое”, “Ангелы”, “КРовное” - вірші присвячені місту Рівне, “Репортаж” - замальовки з різних містечок світу.

Ілюстрації до збірки малював рівненський художник та рок музикант Юрко Журавель. Видати книгу в харківській друкарні допоміг київський благодійний фонд “Дар”, який зацікавився творчістю поета. Збірка вийшла накладом тисячу примірників. Наступна презентація планується в Києві - 27 листопада у Будинку письменників Національної спілки письменників України.

27.11.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 27.11.2014p. 
На головну сторінку