Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №686 від 15.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Актуально

Причина вимкнення електроенергії - події на Сході України

Зараз в Україні окрім проблеми з газом, з’вилася ще й проблема з недостатньою потужністю виробництва електроенергії. Це відбулося, зокрема, через зупинку ТЕЦ на Сході України у зв’язку з військовими діями та зменшенням поставок вугілля. Разом із тим, падіння потужностей може призвести до негативних наслідків. На цьому акцентував увагу в. о. голови ОДА Юрій Приварський на брифінгу стосовно відключення електроенергії в населених пунктах Рівненщини.

- Ми всі живемо в одній державі – Україні, у нас – Єдина енергетична система України. І електроенергію Рівненщина отримує від Єдиної енергосистеми, - зазначив Юрій Приварський. - І те, що область знаходиться між двома АЕС, на забезпечення електрикою місцевого населення не впливає. Якщо ж потужність падає – то це стосується всієї країни. І рішення приймаються для усієї країни, тому ми повинні їх виконувати. І обурюватись на те, що немає світла просто не патріотично.

За словами Юрія Приварського, вимкнення електроенергії відбувається по двох графіках – аварійні відключення та обмеження потужностей. Дефіцит потужності електроенергії в Рівненській області в час пік становить 15 відсотків. Тож вимкнення світла для населення на Рівненщині - це необхідність.

15.12.2014



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2014p. 
На головну сторінку