Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №686 від 15.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На замітку

Поради господиням

Поради господиням

Якою б досвідченою не була господиня, бувають ситуації, коли і їй потрібні певні поради знавців з кулінарії або ведення господарства. А вже про молодих господарочок і говорити не доводиться. Не завжди поруч буває мама чи бабуся, які можуть все підказати й показати. Ось тут-то ми і звертаємося до записів своїх зошитів, шукаємо підказки в Інтернеті або дзвонимо подругам. Тому й наші сьогоднішні поради будуть корисні багатьом. Дуже хотілося б на це сподіватися.

Про лимон

Цілий лимон дуже довго зберігається (може зберігатися місяцями, не втрачаючи запаху, смаку і соковитості), якщо його покласти в скляну банку, залити холодною водою, чим-небудь придавити, щоб він був повністю покритий, і поставити в холодильник. Потрібно тільки частіше міняти воду.

***

Якщо розпочатий лимон став засихати, опустіть його в холодну воду. Він не тільки збереже свіжість, але й стане соковитіше.

***

Щоб отримати з лимона побільше соку, перед тим, як вичавити, покладіть його в гарячу воду на 5 хвилин.

Про салат

Красиво і рівно оформити листковий порційний салат на плоскій тарілці можна швидко і просто за допомогою звичайної пластикової пляшки будь-якого діаметру: відрізати верх і низ пляшки (вийде рівна труба), поставити її на тарілку, укласти продукти, промащуючи шари майонезом, і легким, злегка викручуючим рухом потягнути трубу вгору. Салат готовий!

***

Щоб легко було змастити шар сиру в салаті або запіканці майонезом, потрібно змочити руки холодною водою і трохи прим’яти сир. Злегка зволожений сир тепер легко буде змастити, не порушуючи шар.

(далі буде)

15.12.2014



Рівне-Ракурс №10 від 15.12.2014p. 
На головну сторінку