Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №255 від 31.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини з космосу

Плутон став карликом

У Рівному несхвально сприйняли цю новину

Відтепер у Сонячній системі вісім планет - на одну планету стало менше. Таке рішення прийняли цими днями астрономи на Празькій астрономічній конференції після довготривалих гарячих суперечок. Планеті Плутон було присвоєно статус планети-карлика.

Як на це зреагували рівненські астрономи та астрологи, ді-знавалася кореспондент газети “Рівне-Ракурс”.

Викладач інформатики та астрології РДГУ Микола АНТОНЮК вважає, що перекваліфікація планети негативно вплине на вивчення космічного простору школярами, студентами та аматорами. Адже через поправку доведеться перевидавати підручники, ряд інших наукових праць. І це при тому, що кардинальних змін у Сонячний системі не відбулося. Лише змінилася кваліфікація.

Такої ж думки дотримується рівненський астролог Олександр ЗАДОЯ, який прокоментував новину коротко: “Перекваліфікація класичної планети - нісенітниця. Яка різниця, як її називати? Астрологічні натальні карти, як складали з урахуванням усіх планет, так і будуть складати”.

Однак рішення прийнято. Як не крути, доведеться розпрощатися з Плутоном: адже серед сорока планет-карликів, до переліку яких тепер він входить, можна і загубитися.

Варто знати, що Плутон складається з льоду та каміння. Він невеликий за розмірами, що й стало причиною сумніву щодо його кваліфікації “планета”. До цього часу Плутон не відвідав жоден космічний корабель. Політ до нього запланований на наступне десятиріччя. Плутон у грецькій міфології - бог підземного світу.

31.08.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2006p. 
На головну сторінку