Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №691 від 26.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Що купуємо?

Про що може розповісти етикетка косметики

Про що може розповісти етикетка косметики

Купуючи косметичний засіб, рідко хто звертає увагу на етикетку. Набагато важливіше для жінки виявляється колір обраної продукції, форма упаковки, або думка знайомих. Однак саме етикетка здатна розповісти вам все про зміст коробочки і відкрити чимало таємниць.

Перш за все, щоб не зіткнутися з підробкою, зверніть увагу на те, яка інформація надана про виробника косметичного засобу. Будь-яка фірма, що дорожить своєю репутацією і поважає клієнта, обов’язково розмістить на етикетці адресу виробника, значок УКРТЕСТ, який підтверджує, що продукція пройшла сертифікацію, і штрих-код.

Чимале значення має позначення термінів придатності продукції. Якщо товар українського виробництва, то у вас не повинно виникнути проблем. Але західні виробники іноді вказують ці дані закодованими. Тому не забудьте уточнити інформацію у продавця.

У кожного продукту на етикетці повинно знаходитися опис способу застосування. Ви не виявили інструкції? Уникайте таких товарів. Якщо згодом виявиться, що ви завдали шкоди своєму здоров’ю, неправильно використовуючи засіб, ви не зможете довести провину фірми-виробника.

На етикетці косметичного засобу обов’язково повинен зазначатися склад продукту. Але врахуйте, що ніхто не зобов’язує фірми вказувати склад у відсотковому співвідношенні. Тому, витрачаючи великі гроші на придбання товару з дорогим компонентом, ви не гарантуєте, що вміст його в продукції буде істотним.

Непогано, якщо ви навчитеся правильно тлумачити назву речовин, які входять до складу. Іноді серед них зустрічаються такі, контакту, з якими бажано уникати.

Натрію лаурил або лауресульфат. Очищає шкіру і дає рясну піну. Насправді є продуктом переробки нафти. Може викликати алергію, висипання, почервоніння очей.

Пропіленгліколь і поліетиленгліколь. Також продукт нафтопереробки. Іноді викликає екзему.

Метилпарабен, пропілпарабен, бутилпарабен, етілпарабен - часто вводяться до складу кремів, тоніків, емульсій. Тобто засобів, призначених для щоденного догляду за шкірою. По суті - консерванти. Мають слабковиражену естрогенну дію. Тому протипоказані при вагітності та онкології.

Стеаралконіум-хлорид. Токсичний, може викликати алергічні реакції.

Неможливо перелічити всі хімікати, що містяться в косметичних засобах. Також як неможливо передбачити наслідки їх застосування. Для того щоб не побоюватися за здоров’я, уважно вивчайте етикетку і віддавайте перевагу продукції, виготовленої з натуральної сировини.

26.01.2015



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2015p. 
На головну сторінку