Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №691 від 26.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню

Курка з рисом під соусом Морне

Курка з рисом під соусом Морне

На 4 порції нам потрібно: відварити 300гр.курятини, найкраще взяти філе, варити треба з перцем, корінням пастернаку, петрушки, лавровим листочком. Бульон зберегти, м’ясо охолодити, порізати шматочками.

На сковорідці розігріти 1с.т.олії, підсмажити до прозорості половину цибулини, додати 0,5стакану сирого рису, обсмажувати 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Тепер вливаємо 1,5стакана бульону, солимо, перчимо, накриваємо кришкою і доводимо на маленькому вогні до готовності. Рис має увібрати всю рідину.

Поки вариться рис, переходимо на найголовнішого акценту в цій страві – соусу “Морне”. В каструльку наливаємо 1стакан молока, додаємо дрібно порізану половинку цибулини, 1 лавровий листочок, доводимо все кипіння, знімаємо з вогню і даємо настоятися 10-15 хвилин. Проціджуємо молоко. В іншій каструльці нагріваємо 1ст.л.олії, додаємо 1ст.л.борошна, обсмажуємо, все збереться грудочками, не лякайтеся. Додавайте поступово молоко, постійно помішуючи вінчиком, так всі грудки розійдуться. Тримаємо на маленькому вогні до утворення густого крему. Паралельно 0,5стакана вершків (10%) розмішуємо із одним жовтком, додаємо в наш крем, розмішуємо, додаємо 50гр.тертого сиру, ще раз розмішуємо і знімаємо з вогню. Соус виходить густий.

Тепер залишається дрібниця – викладаємо рис у форму змащену маслом, зверху кладемо курку, заливаємо все соусом, посипаємо тертим сиром і в духовку на 20-25 хвилин при 200С°. Як тільки верх гарно зарум’яниться, можна виймати.

26.01.2015



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2015p. 
На головну сторінку