Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №694 від 16.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради

Золоті поради довгожителя

Андрі Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Не переїдайте! Голодний звір хитріший і спритніший за ситу людину. З жменею фініків і квартою вина римські легіонери бігли в повній амуніції 20 кілометрів, врізалися у ворожі ряди і билися півдня без перепочинку... А від перенасичення і розпусти патриціїв римська імперія впала.

Найкраще, найздоровіше для людини житло - з глини. З того, що й сама зліплена. Найгірше - з бетону, в якому металева сітка.

Не треба далеко ходити за ліками. Природа нам підготувала їх у сусідстві. Верба - одна з перших рослин, вона після всесвітнього потопу першою зазеленіла на берегах. Не перелічити, від чого помічна верба: головний біль, невралгія, неврози, ревматизм, печінка, шлунок, подагра, застуда... Столову ложку подрібненої верби залити 0,5 л окропу і варити на слабкому вогні хвилин п’ять. Настояти. Пити по столовій ложці тричі на день.

Свіжі листки прикладати до мозолів. Порошком з кори засипають рани і зупиняють кровотечі. З відвару кори або гілочок роблять ванни для ніг за варикозного розширення вен, при екземах, фурункульозі, пітливості, облисінні.

Кілька гілочок освяченої в церкві верби посадіть на обійсті, щоб дерева оберігали від злих сил. З її гілочок потім можна варити відвар для хворих тварин.)

Живіть там, де чисте повітря. Якщо це не вдається, бодай частіше бувайте там.

Коли їсте, не запивайте. Не пийте ні до, ні після їди.

Щоб не ходити з дитиною по лікарнях і аптеках, віддайте її в руки Природи. З малих літ навчіть ступати по землі босоніж. Це найсильніший гарт. Обгоріла дитина на сонці - це піде на користь, вкусила бджола чи мурашка - теж добре, пожалилася кропивою, покупалася в прохолодній воді, подряпалася колючкою, з’їла падалицю в саду - значить, загартувалася від недуг, стала міцнішою, сильнішою духом.

Коли ріжете овочі ножем, вони частково втрачають земну поживу. Краще їх їсти і варити цілими. Цибуля вдвічі корисніша, якщо її роздушити руками або дерев’яною дощечкою.

16.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2015p. 
На головну сторінку