Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №694 від 16.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Користь лазні

Користь лазні

Існує величезна кількість методик, в основі яких лежить позбавлення від токсинів і шлаків через шкірні покриви. І це не дивно. Шкіра - найбільший орган людини. Дайте шкірі дихати і потіти, і тіло буде вам вдячне.

Оздоровчий ефект від сухої або вологої парилки залежить від періодичності.

Найкраще відвідувати лазню або сауну один раз в тиждень, можна і на два тижні раз. Але тільки не раз на півроку або рік - тоді стійкого оздоровчого ефекту не вийде.

Шкіру потрібно тренувати!

Гаряча лазня - прекрасний тренажер і очищувач шкіри. Досягти краси можна, отримуючи від цього задоволення. Баня - це задоволення, радість! Вона здатна замінити багато косметичних засобів - допомагає не тільки уникнути зморшок, а й зберегти пружність шкіри, скинути зайву вагу, очистити організм від шлаків.

Встановлено, що лазнева процедура значно знижує рівень молочної кислоти в організмі - основного чинника втоми. Лазня заспокоює організм, допомагає йому впоратися з хворобами, стресами, працює на здоров’я.

Баня впливає на організм багатосторонньо.

Найважливіші чинники її фізіологічного впливу - температура, вологість. Висока температура парної дратує терморецептори шкіри і слизових оболонок верхніх дихальних шляхів. Насичення повітря водяними парами сприяє обміну повітря в легенях, поліпшує діяльність слизової оболонки дихальних шляхів внаслідок конденсації на ній водяної пари, впливає на терморегуляцію тіла шляхом потовиділення.

Під впливом лазні підвищується споживання кисню і збільшується виділення вуглекислого газу. Під час перебування в парній збільшується частота дихання до 20 вдихів за хвилину, збільшується життєва ємкість легень, іноді на 20%, зростає вентиляція легенів. Ще до підвищення внутрішньої температури тіла під впливом локальної гіпертермії прискорюються обмінні процеси в організмі.

У парильні серце починає працювати активніше - пульс підвищується до 120 ударів на хвилину. Починає рухатися резервна кров. Кров приливає до шкіри.

Нервове напруження спадає, спостерігається приємна млявість, розслаблення. Організм відпочиває від повсякденних турбот.

Виходячи з лазні, ми часто говоримо: “Я ніби помолодшала на десять років!” І це дійсно так. Але, як і кожна процедура, лазнева також має і свої протипоказання, тому обов’язково порадьтеся із лікарем!

16.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2015p. 
На головну сторінку