Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №695 від 23.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Близько чотирьох тисяч мобілізованих пройдуть військову підготовку на Рівненському полігоні

Близько чотирьох тисяч мобілізованих пройдуть військову підготовку на Рівненському полігоні

Близько чотирьох тисяч мобілізованих пройдуть військову підготовку на Рівненському полігоні. Зокрема, вчора, 17 лютого, туди прибули новобранці із Буковини, Рівненщині і Волинської області – мобілізовані і добровольці.

“Уже прибули на місце представники Черкаської, Вінницької і Хмельницької областей, – повідомив начальник організаційно-мобілізаційного управління ОК “Північ” Віктор Івлюк. – Сьогодні прибула Буковина, Волинь, Рівненщина. У наступні 2-3 доби мають під’їхати представники Львівщини, Закарпаття, Прикарпаття, Тернопільщини, Київської і Чернігівської областей”.

Перед виїздом на полігон новоприбулі воїни побували у полку зв’язку у Рівному, де отримали військове вбрання, засоби захисту, особисті речові мішки – казанок для прийому їжі, кухоль, рукавиці, два рушники, шкарпетки. А ще – банківські картки, на яку отримуватимуть платню за службу – близько 2-х тисяч гривень у місяць.

Також у Рівному майбутніх бійців розділили по підрозділах. “Перший підрозділ – це стрільці, другий і третій – автомобілісти, четвертий і п’ятий – зв’язківці і медики”, – пояснив начальник відділу розподілу сержантів і солдатів запасу Сергій.

Мобілізованим від 25-ти до 50-ти років. Різного віку і добровольці. Один із найстарших – 56-річний Володимир. Його син уже служить на сході.

“Моя мати живе у Херсоні, а мій син уже в Маріуполі. Як вважаєте, не треба нам підніматися на захист? Думаю, вже давно час”, – пояснив своє рішення долучитися добровольцем у лави ЗСУ пан Володимир із Буковини.

Навчання на полігоні триватиме 14 діб, після чого чоловіків розподілять по військових частинах, де упродовж двох тижнів вони проходитимуть бойове злагодження в повному складі.

23.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2015p. 
На головну сторінку