Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

5 спецій, які нейтралізують негативний вплив кофеїну

5 спецій, які нейтралізують негативний вплив кофеїну

Якщо вам протипоказана кава, але не можете собі відмовити насолоджуватися цим ароматним напоєм, спробуйте використовувати такі спеції:

1. Чорний перець. Чорний перець справляє сильну очищуючу дію на систему травлення, виводить токсини, покращує обмін речовин, стимулює роботу шлунка, є антисептиком.

Додавайте його в гарячу каву по 1-2 горошинки, дайте настоятися.

2. Кардамон. Діє заспокійливо. Зміцнює шлунок. Рекомендується додавати до кави коробочки кардамону або свіжий порошок. Надає каві особливий неповторний аромат за рахунок дії ефірних масел.

3. Гвоздика. Стимулює кровообіг і знижує кров’яний тиск. Ефірні масла гвоздики надають кави аромат, сприяють зниженню негативної дії кофеїну. Додавайте в гарячу каву одну головку гвоздики і дайте настоятися.

4. Кориця. Знижує окислюючу дію кави на організм. При приготуванні кави можна додати порошок кориці або цілу паличку, просто опустивши її в гарячу каву.

5. Імбир. Заспокійливо діє на нервову систему, сприяє зняттю болів і спазмів, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При варінні кави можна додавати трохи порошку імбиру або маленький шматочок свіжого кореня.

02.03.2015Галина Кашпер, лікар-методист ОЦЗ



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку