Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кулінарні хитрощі

У кожної вправної господині є свої маленькі кулінарні секрети, якими вона охоче ділиться. Ось і ми вирішили розповісти нашим газдиням кілька таємниць, що допоможуть справитися з нелегкою кухонною роботою.

- Якщо змочити манну крупу холодною водою, а потім залити окропом чи гарячим молоком, вона не утворюватиме грудочок.

- Під час варіння рису не додавайте цукор – рис від цього твердне.

- Кілька краплин олії, доданих до квасолі під час варіння, зроблять її м’якшою.

- М’яке та липке тісто можна розкатати, якщо накрити його пергаментним папером.

- Ще один спосіб розкатати таке тісто – зробити це пляшкою, у яку налито холодної води.

- Хлібні дріжджі дуже добре зберігаються, якщо їх засипати борошном або сіллю.

- Дріжджове тісто підійматиметься рівномірно, якщо у нього увіткнути кілька трубочок макаронів.

- Якщо ви печете піцу чи інший плаский пиріг, не розкатуйте тісто на всю площу форми, а залишіть невеличкі проміжки до бортиків. Так тісто краще пропечеться.

- Якщо ви печете пиріг з фруктами, а особливо з ягодами, то спершу треба посипати тісто білими сухарями. Сухарі вберуть зайвий сік, що виділятиметься за високої температури, тож тісто не намокне і не підгорить.

02.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку