Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №697 від 12.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Свій, до свого, по своє

Свій, до свого, по своє

Найбільш резонансною подією минулого тижня на Рівненщині стало рішення міської ради обласного центру про заборону продажу в Рівному усіх товарів виробництва Російської Федерації. Ми попросили розповісти, як буде втілюватися в життя це рішення міських депутатів ініціатора заборони Святослава Євтушенка.

- Я чудово розумію – прийняти рішення і його виконати це не одне й те ж. Фактично повноважень примусити торгівельні мережі зняти з реалізації російські товари міська рада не має. Однак, рішення на часі. Вже майже рік ми знаходимося в стані війни із північним сусідом, а реальних економічних санкцій проти Росії наша Верховна Рада так і не ввела. Саме для того, аби парламентарі в столиці нарешті почали працювати в цьому напрямку, я і запропонував нашій міській раді проголосувати за заборону продажу російських товарів. Коли громадяни країн ЄС потерпають від наслідків санкцій проти Росії, які на підтримку України були введені європейськими країнами, в нас спокійно себе почувають виробники з тієї ж самої Російської Федерації. Тим більш, що практично всі товари, що надходять від північного сусіда можуть вироблятися в нас.

- Навіть нафтопродукти?

- А чому б і ні? В Україні є достатні потужності по наф-топереробці, сировину можна купувати в інших країнах і вже у нас виготовляти бензин та дизельне пальне. Те ж саме можна сказати майже про всі інші види продукції. Ми повинні змусити нашу владу сьогодні створити найбільш сприятливі умови для розвит-ку виробництва в Україні, бо тільки коли покупці будуть в наших магазинах купувати якісні вітчизняні товари, ми зможемо вийти з кризи.

12.03.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2015p. 
На головну сторінку