Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №697 від 12.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Не досягли обсягу постачання 1 млн. грн. – можете відмовитись від платника ПДВ

Не досягли обсягу постачання 1 млн. грн. – можете відмовитись від платника ПДВ

Платники ПДВ, у яких станом на 01.01.2015 обсяг оподатковуваних ПДВ операцій за останні 12 календарних місяців не перевищує 1 млн. грн., мають право анулювати реєстрацію платника ПДВ.

За таких обставин анулювання реєстрації здійснюється за заявою платника податку.

Реєстрація діє до дати анулювання реєстрації платника податку, яка проводиться шляхом виключення з реєстру платників податків.

При цьому слід зазначити, якщо товари/послуги, необоротні активи, суми податку по яких були включені до складу податкового кредиту, не були використані в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності, такий платник податку в останньому звітному (податковому) періоді не пізніше дати анулювання його реєстрації як платника податку зобов’язаний визначити податкові зобов’язання по таких товарах/послугах, необоротних активах виходячи із звичайної ціни відповідних товарів/послуг чи необоротних активів.

Останнім звітним (податковим) періодом у разі анулювання реєстрації особи як платника податку є період, який розпочинається від дня, що настає за останнім днем попереднього податкового періоду, та закінчується днем анулювання реєстрації.

Відповідно до норм Податкового кодексу України у разі, якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню ПДВ, у тому числі з використанням локальної або глобальної комп’ютерної мережі, нарахована (сплачена) платнику податку протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1000000 гривень (без урахування податку на додану вартість), то такий суб’єкт господарювання зобов’язаний зареєструватися як платник податку у контролюючому органі за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) з дотриманням вимог, передбачених ст. 183 Кодексу, крім суб’єкта, який є платником єдиного податку першої - третьої групи.

12.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2015p. 
На головну сторінку