Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №256 від 07.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пора за парти

У Білашівській школі - семеро першокласників

Нова школа для білашівців

Села Корецького та Острозького районів піднімає Український фонд соціальних інвестицій

У селі Білашів Острозького району завдяки коштам Українського фонду соціальних інвестицій відремонтували стареньку школу. Сто двадцять школяриків, у тому числі семеро першокласників, тепер не будуть взимку мерзнути і за водою до криниці не бігатимуть.

Сумирні сільські школярі тихенько стояли на лінійці першого дзвоника, скоса поглядаючи на поважних гостей, які посприяли, щоб їхній храм знань був найкращим. Директор школи села Білашів Ганна ЗАЩИК під час привітання з нагоди Дня знань пригадала, як минулого року діти в теплому одязі сиділи за партами. Cяк-так грілися електроприладами, їли тишком у класах, хоч і санстанція забороняла (в їдальні було холодно). Тепер побутових незручностей у білашівців не буде, як і в багатьох інших селах Острозького району.

- Наш проект спрямований на сприяння в ремонті сільських шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, дитячих садків, сільських клубів та бібліотек, - говорить консультант із соціальних питань Українського фонду соціальних інвестицій Микола ШАПОВАЛ. - На Рівненщині ми охопили два найбільш проблемні райони - Корецький та Острозький. Незабаром проект почне діяти і в інших районах області. Співпраця полягає в тому, що фонд надає необхідну кількість коштів для ремонту об’єктів за умови, що громада поверне фонду гроші у сумі 10 відсотків від інвестицій.

За сприяння нашого фонду незабаром відкриється школа у селі Вілія Острозького району, в сусідньому селі Слобідка з’явиться новий водогін, а у Кутянці - оновлені дороги.

07.09.2006Ольга ДОЛЯ




Рівне-Ракурс №10 від 07.09.2006p. 
На головну сторінку