Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №700 від 02.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Догляд за ногами - ванночки для ніг

Догляд за ногами - ванночки для ніг

Піклуючись про свої руки, не нех-туйте вашими ногами. Вони потребують догляду не менше, якщо не більше, ніж руки. При цьому догляд за ногами потрібен не тільки влітку, коли ви носите відкрите взуття, а й восени, і взимку, і навесні. Часто від стану ніг залежить ваш загальний фізичний стан.

Комплекс процедур по догляду за ногами називається педикюр (від лат. Pedis - нога і cure - догляд). У цей комплекс входять: догляд за шкірою ніг, ступень, пальців ніг, міжпальцевих проміжків і декоративний педикюр. Виконувати педикюр необхідно не рідше одного разу на десять днів.

Ванночка для ніг

Щоб приготувати розслаблюючу ванну для ніг, налийте в тазик теплої мильної води (температура води повинна бути 30-40 ° С), зручніше розташуєтеся на дивані або у кріслі і опустіть ноги в тазик. Розслабтеся, закрийте очі і посидьте так 5-10 хвилин. Потім масажною щіткою помасажуйте ноги м’якими обертальними рухами знизу вгору. Можна зробити ванночку з додаванням морської солі. Якщо ноги не тільки втомилися, але і замерзли, зробіть ванночку з настойкою евкаліпта, яка посилить кровообіг і швидко зігріє ноги .

Якщо ноги потіють

Це завдає багато неприємностей їх власникам. По-перше, неприємний сам запаху поту. По-друге, постійно волога шкіра призводить до утворення дрібних тріщин. По-третє, надмірна пітливі ноги також більш схильні до грибкових захворювань. Але з такою прикрою проб-лемою, як підвищена пітливість ніг, можна впоратися.

Перш за все необхідно з’ясувати причину підвищеного потовиділення. Перевірте стан серцево-судинної, ендокринної, нервової систем. Часто підвищене потовиділення підошов пов’язано з яким-небудь захворюванням в цих областях. У такому разі загальний комплекс гігієнічних процедур потрібно поєднувати з безпосереднім лікуванням виявленого захворювання.

Іноді підвищене потовиділення пов’язане з тим, що ноги “не дихають”. Так трапляється, коли ви постійно носите синтетичні панчохи, шкарпетки, гумову або з прогумованих матеріалів взуття.

Що ж можна порадити людям з підвищеною пітливістю ступень?

- По-перше, кожен день ретельно мити ноги з туалетним милом і так само ретельно їх витирати, особливо міжпальцеві проміжки.

- По-друге, при підвищеній пітливості дуже добре допомагають трав’яні ванночки.

Для приготування такої ванни змішайте в рівних пропорціях подрібнену кору дуба, полин і листя горобини, заваріть їх окропом і дайте настоятися, після чого остудіть так, щоб ванночка була теплою, і на 15-20 хвилин опустіть в неї ноги. Після цього висушіть ноги і припудріть їх тальком. Можна перед цим протерти їх розчином будь-якого одеколону (взятого з водою в рівній пропорції).

Ванночку з квіток ромашки найкраще приготувати таким способом: 6 ст. л. ромашки залити 2 л окропу, накрити кришкою і настояти протягом години. Проціджений настій знову підігріти і тримати в ньому ноги, поки не охолоне.

Можна зробити так: ввечері перед сном вимийте ноги з милом, гарненько витріть, особливо між пальців і надіньте на ніч шкарпетки, в які насипте трохи порошку борної кислоти, а вранці вимийте ноги теплою водою.

02.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2015p. 
На головну сторінку