Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Податкова знижка для громадян – соціальний аспект деклараційної кампанії

Протягом січня-березня поточного року із загальної кількості поданих до ДПІ у м.Рівному декларацій про майновий стан і доходи 54 відсотки були подані мешканцями Рівного задля отримання податкової знижки. Ними задекларовано до повернення майже 535 тис. грн. раніше сплаченого податку на доходи фізичних осіб.

Нагадуємо, що податкова знижка надається на оплату за навчання, за договорами довгострокового страхування життя, за іпотечними кредитами на придбання доступного житла, а також витрати з усиновлення дітей та інші. Право на отримання податкової знижки діє не тільки у період з 1 січня до 1 травня, а й упродовж усього року.

ДПІ у м. Рівному наголошує, що для того, щоб подати декларацію, не обов’язково особисто йти до податкової інспекції. Достатньо лише обрати розділ на веб-порталі Державної фіскальної служби “Декларування “он-лайн”. Для дистанційного звітування потрібно програмне забезпечення і ключі електронного цифрового підпису. Все це можна отримати безкоштовно у органах державної фіскальної служби.

У свою чергу, рівненські податківці забезпечують усі умови, для того, щоб задекларувати доходи громадяни могли зручно, комфортно і швидко. Всю необхідну інформацію і допомогу можна отримати безпосередньо у Центрі обслуговування платників. Традиційно у період кампанії декларування Центр обслуговування платників працює у посиленому режимі. Кожен відвідувач ЦОПу може подати звітність, проконсультуватися стосовно правильності її заповнення або отримати будь-яку іншу послугу не тільки у будні, але й у суботу з 9.00 до 16.00.

16.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2015p. 
На головну сторінку