Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

При подагрі, камінцях у нирках і сечовому міхурі, при солях і важкості в ногах їжте багато кукурудзи, токану. Ось чому гуцули й верховинці такі стрункі й витривалі.

Запарте 2 жмені сінної полови і жменю солі, вилийте в корито чи ванну з теплою водою (не гарячою). Вкладіться зручно, заплющіть очі і повільно рахуйте від 100 до 1. Потім згадайте щось приємне з дитинства чи юності. Уявіть подумки ті запахи, кольори, звуки. Уявіть своє серце, яке потужно жене кров по чистих прозорих судинах, гріючи і уздоровлюючи тіло.

Зосередьтеся на тому, що спричинило вашу журу чи гризоту, і попросіть собі допомоги. І вона обов’язково прийде...

Добре, якщо маєте пасіку або вона десь поблизу. Добре притулитися спиною до вулика і посидіти так годину-другу. Мине головний біль, вирівняється кров, підбадьориться дух. У літні ночі я часто сплю на вуликах, які присуваю один до одного. Такого сну досить 4-5 годин — і ти свіжий, як дитина.

Щоб укріпити серце, мед вживають по столовій ложці тричі на день із кислим молоком, сиром, фруктами.

Від атеросклерозу: сік цибулі змішати з медом у співвідношенні 1:1, пити тричі на день по одній столовій ложці впродовж місяця.

Від високого тиску — 100 г малини або малинового варення заварити у склянці перекип’яченої води, потім додати столову ложку меду. Споживати перед сном.

Біль у попереку знімають, змазавши шкіру підігрітим медом, а потім туго затягують довгим рушником. При ревматизмі під рушник кладуть клейонку.

Від безсоння ввечері перед сном випити ложку-дві меду з водою.

При виразці шлунка приймати по дві столові ложки меду натщесерце, краще пізно вночі. І так — місяць щодоби.

Місця опіків змазують свіжим медом.

Від вугрів — змішати 2 столові ложки меду і 50 мл теплого відвару ромашки. Нанести на шкіру і через 15 хв. змити прохолодною водою. Змазують один раз на тиждень. Для виведення мозолів і бородавок додають ще й сік цибулі.

16.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2015p. 
На головну сторінку