Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Pastiera Napoletana (неаполітанський пасхальний пиріг)

Pastiera Napoletana (неаполітанський пасхальний пиріг)

Для начинки:

170гр.булгура (можна замінити рисом, перловкою, в оригіналі має бути пшениця)

340мл молока

120гр.цукру

250гр.рикоти (замінити домашнім творогом)

3 жовтки

2 білки

цедра одного лимона (можна брати цукати)

дрібка кориці

Для тіста:

170гр.вершкового масла кімнатної температури

95гр.цукрової пудри (брала 80гр.)

2 невеликих яйця

З00гр.борошна

Спочатку готуємо тісто: масло збиваємо, додаємо цукрову пудру, збиваємо. Додаємо яйця, збиваємо до однорідної маси, додаємо просіяне борошно, вимішуємо швидко, щоб не забити тісто. Може здатися, що треба додати ще трохи борошна, не піддавайтеся, нічого не додавайте. Тісто буде трохи липке, загорнути його у плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.

Для начинки відварюємо крупу готовності, охолоджуємо. Додаємо цукор, цедру або цукати, заливаємо молоком і варимо до тих пір, поки молоко повністю не вбереться крупою. Даємо охолонути. Творог пробиваємо блендером до однорідної маси, додаємо до відвареної крупи, перемішуємо, додаємо жовтки, ще раз перемішуємо. Білки збиваємо до стійких пік, додаємо до начинки.

Тісто виймаємо з холодильника, даємо хвилин 10 відійти при кімнатній температури. Розкачуємо в пласт, кладемо на форму, даємо спуститися на дно, ножем обрізаємо залишки тіста. З них робимо прикраси на пиріг. Форму з тістом ставимо в холодильник ще на 30 хвилин. Виймаємо, викладаємо начинку, прикрашаємо. Ставимо в духовку розігріту до 180С° на 40-50 хвилин, або до проби на суху паличку. Дати повністю охолонути і тільки тоді вийняти з форми. За бажанням можна присипати цукровою пудрою. Наступного дня цей пиріг ще смачніший, всі смаки та аромати збагачують одне одного.

16.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2015p. 
На головну сторінку