Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №704 від 27.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Якщо ви втомлені, слабі, хворобливі, просто дайте організмові відпочити. Нехай простішим стане харчування. Для цього слід їсти якусь одну страву щодня. Наступного дня - іншу.

Коли хворі просять у мене поради, я їм раджу прості, але дуже надійні і помічні речі: відмовтеся від м’яса, молока, цукру і солі; починайте ходити пішки, з кожним днем більше; багато пийте чистої води (не менше 8 склянок); обливайтеся двічі на день водою, теплою і холодною; вечеряйте легко не пізніше 19 години; лягайте спати о 21 годині; відкрийте серце Богу — і Він навчить вас усьому іншому.

КОЛИ БОЛИТЬ...

ПЕЧІНКА, ШЛУНОК. Шипшина, звіробій, деревій, спориш, кукурудзяні рильця, безсмертник, польовий хвощ. З кожного по 5 грамів на 2,5 л води. Кип’ятити 5 хвилин, ніч настояти. Пити по 100 г тричі на день за півгодини до їди.

ОТРУЄННЯ. Звіробій, полин, ромашка, календула, дубова кора, шипшина, листя суниці, подорожник. Відвар пити по півсклянки декілька разів на день. За два дні робота шлунка відновиться, з’явиться апетит.

НИРКИ, ПЕЧІНКА. Кілограм свіжого весняного меду покласти в теплу воду, щоб став рідким. Всипати до нього півкілограма горіхів, перетертих на муку, настояти день. Приймати по столовій ложці до їди вранці і ввечері цілий місяць. Місяць перерви. Знову приймати місяць. Два місяці перерви. І знову місяць приймати. Так півроку — і буде повне одужання.

СОЛІ В СУГЛОБАХ. Увечері добре промити 3 столові ложки рису. Залити чистою водою до ранку. Зварити його без солі до рідкого. З’їсти натщесерце замість сніданку. Так 2-3 тижні. Біль в суглобах мине уже на 4-5-й день.

ОЧІ. Ранком і увечері кладіть на очі льняні серветки, змочені в міцному чаї і ромашці. А також листя подорожника і капусти. Ранком виходьте на луг і довго дивіться на траву, росою вмивайте очі. Кімнату пофарбуйте в салатовий колір. Такими ж мають бути фіранки, скатертини, покривала. Не читайте лежачи.

27.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 27.04.2015p. 
На головну сторінку