Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №707 від 25.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Коли впаде міст?

Коли впаде міст?

Нещодавно, на круглому столі “Дорожня карта реформ для Рівного”, була оприлюднена інформація, що центральний міст у Рівному знаходиться в аварійному стані. Ми попросили прокоментувати ситуацію керівника ДАБі Ігоря Мічуду.

- Дійсно, до нас звернулися з листом мешканці обласного центру, в якому вони повідом-ляють, що міст по вулиці Соборній знаходиться в аварійному стані. Так як міст належить до міської комунальної інфраструктури, лист відправлено до міського ШЕУ. До того, ж вже є звернення, щодо можливості проблем в підземному торгівельному центрі розташованому біля обласного музично-драматичного театру. Всі ці звернення потрібно уважно перевірити, однак зрозуміло одне – надмірне завантаження вулиці Соборної транспортом рано чи пізно може призвести до біди. Вважаю, потрібні абсолютно невідкладні заходи для їх запобігання. На мою думку, проблему потрібно вирішувати комплексно. Науковцям необхідно в самий короткий термін вивчити стан інженерних споруд в місті, міський владі провести їх ремонт, аби уникнути техногенної катастрофи. З іншого боку, потрібно підійти до рішення транспортної проблеми в Рівному комплексно. Тобто, взагалі зробити центральну вулицю від ЦУМу до мосту пішохідною. Для цього треба побудувати доволі просту транспортну розв’язку біля колишнього кінотеатру “Партизан” і міст біля нинішнього залізничного переїзду та пустити громадський транспорт в об’їзд вулиці Соборної. Таке інженерне рішення дасть змогу створити зручну пішохідну зону в центрі міста, які є в багатьох обласних центрах Украї-ни. В той же час, громадський транспорт буде курсувати більш зручним маршрутом, і центр Рівного, нарешті, позбудеться безкінечних автомобільних пробок.

Зрозуміло, що такий проект не є, ані дешевим, ані простим. Однак кошти на його реалізацію знайти реально не тільки в міському, а й в обласному бюджеті, та й грантова підтримка можлива. Що ж стосується складності, то за бажанням міської влади кардинально виправити транспортну ситуацію в Рівному нову транспортну розв’язку можна доволі швидко побудувати.

25.05.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 25.05.2015p. 
На головну сторінку