Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №711 від 22.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Хрін

Хрін

Вживання хріну позитивно впливає на травні процеси організму. Хрін використовують для лікування від гастриту зі зниженою кислотністю. Коренеплід позбавляє від гіпертонії, остеохондрозу, запалення легенів, у тому числі і плевриту, фізичного і розумового виснаження.

Хрін є прекрасним загальнозміцнюючим засобом, він додає сили, стимулює фізичну активність, бореться з депресіями. Завдяки протизапальним і бактерицидним якостям, корінь хріну показаний при простудних і інфекційних захворюваннях, його рекомендують включати в меню під час спалахів грипу і ГРВІ. Овоч виявляє на організм людини сечогінну, жовчогінну, відхаркувальну і кровотворну дію.

Хрін вважається сильним природним антибіотиком, з його допомогою лікують простудні і інфекційні захворювання дихальних шляхів. Завдяки сечогінній дії, що впливає на організм, корінь хріну допомагає вивести камені, позбавитися від циститу, водянки, інфекції і запальних процесів в сечовивідних шляхах.

Завдяки великій кількості корисних речовин і вітамінів, коренеплід виступає відмінним профілактичним засобом проти розвитку авітамінозів, особливо весняних, коли особливо відчувається нестача вітамінів.

Вживання хріну протипоказане при індивідуальній непереносимості, хворобах печінки, запальних процесах в шлунково-кишковому тракті, при вагітності і годуванні грудьми.

22.06.2015



Рівне-Ракурс №10 від 22.06.2015p. 
На головну сторінку