Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №712 від 25.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівненській області готуються до осінньо-зимового опалювального періоду

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков взяв участь в робочій нараді щодо підсумків роботи паливно-енергетичного комплексу в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. Нараду проводив заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Олександр Светелік.

Також участь в ній взяли представники державної влади трьох областей західного регіону.

Під час наради голова Рівненської ОДА Віталій Чугунніков наголосив на необхідності вже зараз готувати область до наступного опалювального сезону. Над цим повинна працювати не тільки влада, а й енергопостачальні компанії, зокрема «Рівнеобленерго», аби забезпечити мешканців області безперебійним постачанням електроенергії.

«Сьогодні країна перебуває в досить складному становищі. І наше спільне завдання не підвищувати градус напруги, що наразі є в суспільстві, а системно працювати над його пониженням. Ми маємо зробити усе, аби люди відчували, що влада турбується про їх проблеми і робить усе, аби їм запобігти», - наголосив Віталій Чугунніков.

Під час наради заступник міністра Олександр Светелік повідомив, що міністерство інтенсивно працює над проблемою перевантаження електромереж в зимовий період. Вже зараз розробляється система оперативного оповіщення населення про можливі відключення електромереж.

«Також міністерство працює над тим, аби взимку системи електропередач змогли витримати додаткове навантаження. Для цього ми плануємо проводити модернізацію цих систем та сподіваємося на співпрацю в цьому напрямі обласних державних адміністрацій та обленерго», - поінформував заступник міністра.

Окремо Олександр Светелік повідомив, що уже майже завершилося будівництво додаткової лінії електропередач з Рівненської АЕС до Києва. За словами заступника Міністра, затримка у запуску цієї лінії пов’язана з проблемою виділення землі під лінію в Київській області.

«Міністерство готове сприяти Рівненщині у якомога швидшому завершенні цього проекту та запуску лінії. Але ще необхідно, щоб таке ж розуміння було і в депутатів Київської області. Адже саме вони мають ухвалити рішення про виділення землі під цю лінію електропередач», - зазначив заступник міністра.

25.06.2015



Рівне-Ракурс №10 від 25.06.2015p. 
На головну сторінку