Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №712 від 25.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Полуничне варення: рецепти, про які ви не знали

Полуничне варення: рецепти, про які ви не знали

Банка полуничного варення іноді стає тією річчю, яка здатна нагадати вам про теплі літні дні, коли за вікном завірюха і мороз. Здавалося б, що можна нового сказати про заготівлю ягід і варінні варення, сказано вже достатньо. Однак існує кілька приголомшливих рецептів, які мало кому відомі.

Варення можна не тільки подавати до столу, але й дарувати близьким людям, прикрашаючи банки веселими наклейками та іншими декоративними елементами. Якщо ви хочете вразити друзів, спробуйте нові оригінальні рецепти.

Полуничне варення з базиліком і мелісою

Ретельно переберіть кілограм стиглих ягід. Приберіть пом’яті плоди і плодоніжки. Викладіть полуницю в мідний таз або каструлю. Ягоди пересипьте 800 гр цукру і залиште на 30 хвилин. Коли ягоди пустять сік, поставте ємність на повільний вогонь і дочекайтеся закипання. Зніміть пінку і додайте по 20 листочків меліси і лимонного базиліка. Через 15 хвилин зніміть варення з вогню і розлийте по банках, попередньо стерилізованим.

Якщо у вас немає лимонного базиліка, використовуйте звичайний, але додайте цедру одного лимона.

Полуничне варення з чорним перцем

Ягоди переберіть і викладіть у посуд. Пересипте полуницю 800 гр цукрового піску і залиште, поки не виділиться сік. Візьміть 10 горошин чорного перцю і розітріть в ступці. З половини стручка ванілі вийміть насіння і викладіть до полуниці. Туди ж додайте подрібнений перець і стулки стручка. Поставте ємність на середній вогонь, доведіть до кипіння і почекайте 10 хвилин. Вийміть з варення стручок ванілі, а продукт розлийте по стерилізованим банкам.

Полуничне варення з розмарином

Кілограм стиглої і підготовленої полуниці пересипьте 500 гр цукру. Коли ягоди почнуть виділяти сік, поставте ємність на вогонь. Додайте 3 гілочки розмарину і доведіть до кипіння. Вимкніть плиту, остудіть варення і приберіть його в холодне місце на пару годин. Після чого знову поставте посуд на вогонь, додайте 2 ст.л. соку лимона, 1 ч.л. бальзамічного соусу, 1 ч.л. меленого перцю і 3 ст.л. текіли. Варіть протягом 10 хвилин, вийміть розмарин і розлийте варення по банках.

25.06.2015



Рівне-Ракурс №10 від 25.06.2015p. 
На головну сторінку