Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №713 від 30.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Часник корисний людям з кардіологічними патологіями, порушенням кровоносної системи (високий кров’яний тиск, підвищений, знижений рівні холестерину, ішемічна хвороба серця, інфаркт, атеросклероз).

Часник корисний людям з кардіологічними патологіями, порушенням кровоносної системи (високий кров’яний тиск, підвищений, знижений рівні холестерину, ішемічна хвороба серця, інфаркт, атеросклероз).

Часник застосовують як протектор онкології: запобігання раку товстої і прямої кишки, раку шлунка, молочної або передміхурової залози, раку легенів. Часник був успішно випробуваний для лікування збільшеної простати (доброякісна гіперплазія передміхурової залози).

Часник стимулює роботу кишківника, посилюючи рухову і секреторну функції шлунково — кишкового тракту, сприяє утворенню нормальної кишкової флори. Часник призначають для внутрішнього застосування в боротьбі з процесами бродіння або гниття в кишечнику, у разі колітів.  

Крім того, часник використовується в лікуванні лихоманки, кашлю, нежиті, головного болю, подагри, ревматизму, геморою, астми, бореться зі стресами і втомою.

Деякі люди використовують часникову олію для лікування шкірних захворювань, наприклад, стригучий лишай, свербіж, мікоз, позбавлення бородавок і мозолів.

Цікаво і важливо відзначити характерну особливість: в результаті термічної обробки корисні властивості часнику збільшуються і стають більш активними.

Уникнути неприємного запаху часнику можливо, якщо приймати його екстракт в таблетках. Часник показано приймати всім, незалежно від віку і статі, проте необхідно регулювати дозування. Якщо вживати часник вище норми, можуть з’явитися діарея або метеоризм.

Зловживання даним продуктом може призвести до внутрішньої кровотечі. Не рекомендований прийом часнику або часникових препаратів людям, що страждають виразковими хворобами шлунка, кишечника у стадії загострення, жовчнокам’яною хворобою, а також на гострий гломерулонефрит.

30.06.2015



Рівне-Ракурс №10 від 30.06.2015p. 
На головну сторінку