Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №257 від 14.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У ногу з часом

Оптимальне співвідношення ціни та якості

Оптимальне співвідношення ціни та якості

- головний пріоритет ТОВ »ОДЕК» Україна

У переддень професійного свята працівників лісової і деревообробної промисловості кореспондент “РР” мала змогу відвідати одне із найуспішніших підприємств Рівненщини, яке займає лідируючі позиції на світовому ринку деревообробної продукції. Цікавою і непересічною є історія цього потужного і процвітаючого нині підприємства.

За час існування, а це понад 120 років, воно пережило всі форми власності - державну, потім - ВАТ “Оржівський деревообробний комбінат”, а нині, з серпня 1998-го року, - це товариство з обмеженою відповідальністю “ОДЕК” Україна.

Що найцікавіше, за всі ці роки підприємство не припиняло своєї роботи. Більше того, завдяки безперервному процесу вдалося зберегти трудовий колектив, кістяк якого нині складають кваліфіковані, досвідчені спеціалісти. Сьогодні ТОВ “ОДЕК” Україна - єдиний виробник фанерної продукції великого формату в нашій країні.

Завдяки чому ж вдалося досягнути сьогоднішнього успіху? Із цим питанням звернулася кореспондент “РР” до заступника генерального директора - начальника відділу якості і сертифікації Анатолія ТИЩУКА.

- Фанерне виробництво на нашому підприємстві існували завжди, були і є тепер навіть своєрідні династії фанерників, свої традиції, - розповів Анатолій Олександрович. - Проте, попри все це, ми прагнули розвитку, і в 1986 році, не порушуючи традицій, розпочали заміну старого обладнання на сучасне, високотехнологічне. Саме із впровадженням новітніх технологій фінської фірми “Рауте”, спільними зусиллями працівників, менеджерів, технологів і, звісно, вищого керівництва, з кожним роком підприємство почало нарощувати потужності й темпи виробництва. Сьогодні наша продукція - високоякісна великоформатна фанера - користується попитом не лише на теренах України, а й у багатьох країнах світу! 80 відсотків продукції, яку виробляє наше підприємство, а це 82,5 тисячі кубічних метрів на рік, постачаємо за кордон.

Як розповів начальник відділу маркетингу Віталій СТЕПАНОВ, основні ринки збуту продукції “ОДЕК” - це Україна, Голландія, Італія, Німеччина, Чехія, Польща, Данія, Угорщина, Австрія та Бельгія. Загалом, за вісім місяців поточного року фанерна продукція підприємства відвантажувалася у 27 країн Європи, Африки, Америки та Азії. Всього реалізовано її понад 53 тисячі кубічних метрів фанери, в той час як у минулому році за даний період ця цифра сягала 48 тисяч, а в 2004-му - на 80 відсотків менше.

- Зі зростанням попиту на нашу продукцію, відповідно, зростає і валовий показник, - говорить Віталій Юрійович. - Споживання фанерної продукції в Україні у 2005 році становило 96,3 тисячі кубометрів, із них продукції “ОДЕК” - 16,3 тисячі. Із 170,7 тисячі кубометрів вітчизняної фанери продукція “ОДЕК” складає 72 тисячі, тобто 40 відсотків.

Таких позицій на ринку, за словами Віталія Юрійовича, підприємство досягло завдяки високій якості продукції, постійному вдосконаленню та оптимальному співвідношенню ціни та якості.

На добу ТОВ “ОДЕК” Україна переробляє 700 кубічних метрів (або 12 вагонів) фанерної сировини. Процес виробництва кореспонденту “РР” вдалося побачити на власні очі, а екскурсію цехом провів заступник директора з виробництва Олександр БЯЛКОВСЬКИЙ.

- Виробництво у нас триває безперервно, - розповів Олександр Станіславович. - Процес перетворення сировини (використовуємо ми вільху і березу) на готовий продукт займає три доби. Працюємо тільки на замовлення, тобто продукція не залежується на складі, а відразу ж доставляється споживачу. Щодо асортименту, то він широкий. По-перше, товщина фанери різноманітна - від 6-ти до 40 міліметрів; по-друге, на замовлення клієнтів - різних розмірів і кольору покриття. Уся виготовлена продукція проходить випробування на якість у добре обладнаній лабораторії підприємства.

Про високу марку продукції оржівських майстрів красномовно свідчать сертифікати якості, нагороди й відзнаки, якими вшановувався ТОВ “ОДЕК” Україна на різноманітних конкурсах. Гордістю підприємства є диплом переможця Всеукраїнського конкурсу якості продукції “100 кращих товарів України” та золота медаль загальнонаціонального конкурсу “Вища проба”.

Днями всі лісівники області відзначатимуть своє професійне свято - День працівників лісу. Керівництво ТОВ “ОДЕК” Україна щиро вітає весь колектив свого підприємства із цим святом та зичить їм і їхнім сім’ям міцного здоров’я, добробуту, незгасної енергії та здійснення всіх планів і сподівань!

14.09.2006Алла РОГАШКО



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2006p. 
На головну сторінку