Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №720 від 17.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як дізнатися, яких вітамінів не вистачає вашому організму?

Без втручання лікарів точно дізнатися, чого бракує у вашому організмі буде досить важко, але все ж бути трохи в курсі і усвідомлювати, що не так можна і спробувати зробити самому такий своєрідний аналіз за допомогою спостереження.

Що стосується зимового часу, то тут все зрозуміло: мало сонця, гнітючий стан і холод. Багато людей страждають від нестачі фруктів і потрібних овочів.

Поява гіповітамінозу не дивує людей. Це не так страшно, як авітаміноз, коли організм в буквальному сенсі страждає (і ви це відчуваєте) від браку всіх вітамінів. Його ж лікують у спеціальних медичних установах і проходять потрібні обстеження. І до речі, виправити можна легке порушення в організмі за допомогою додавання правильно продукту в ваш раціон.

Є кілька найпростіших тестів, які можуть допомогти вам за допомогою спостереження зрозуміти, чого саме не вистачає у вашому організмі.

Якщо ви помічаєте, що навіть при щонайменшому дотику у вас залишається синяк, то майте на увазі, швидше за все вам не вистачає таких вітамінів: К, С, Р.

Нерідко стали помічати якийсь гул у вухах і ваша голова постійно йде обертом? Тут вже безперечно можна визначити нестачу вітаміну В3 і Е і звичайно ж калію і магнію. Краще насичувати організм такими вітамінами разом з вітаміном С, тоді ж у вас буде посилюватися їх ефективність.

Ви стали часто помічати, що ваші очі червоніють і ви не можете швидко зорієнтуватися в темряві? Тут можна сказати про те, що у вас явний брак вітаміну А і В2. До речі, вітамін А досить незвично засвоюється – виключно з жирами.

Ваше шовковисте волосся налякало своєю заплутаністю і появою лупи? Це як раз таки говорить про те, що вам катастрофічно не вистачає вітаміну В12. А так само це говорить про те, що вам потрібно вживати якомога менше кави.

Вітамін В9 робить волосся прекрасними, а якщо ви раптом помітили ламкість і тьмяність, то саме час насититися цим вітаміном. Точно так само як і інші проблеми з волоссям можуть бути пов’язані з нестачею вітамінів групи В. Безсоння теж з’являються з цієї причини.

17.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 17.08.2015p. 
На головну сторінку