Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №722 від 31.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Коли чайні чашки жовтіють, а вази стають мутними

Коли чайні чашки жовтіють, а вази стають мутними

У кожного з нас є, напевно, не менш півсотні рецептів, що від чого допомагає і чим що краще чистити...

Зупинимось трохи на самих популярних і простих.

Коричневі ободки або плями на чайних чашках легко знімаються, якщо посудну мочалку вмочити в суху харчову соду або грубозернисту поварену сіль. Але ще кращий засіб проти плям від чаю - не давати йому(чаю) застоюватись в чашках і мити посуд негайно. Тим, хто має улюблену чашку, радимо не доводити її до занадто благородного чайного нальоту, хоча ніякої особливої шкоди від нього нема.

Грубозерниста сіль діє як м’який, такий що не дуже дряпає посуд, абразив і при відтиранні інших забруднень, наприклад слідів пригорілої їжі.

Дуже непросте завдання - до блиску відмити пляшку з-під рослинного масла, скляну або пластмасову. Пляшковий їжачок тут не дуже надійний помічник. Розведіть у теплій воді порошок гірчиці  змішайте з товченою яєчною шкарлупкою, залишками кавової гущі або звичайним крупним піском, якщо такий знайдеться  у вашій квартирі. Трусіть пляшку до знемоги - і нагородою вам буде чистий блиск скла, або пластмаси. Так само розправляються з графинами, до внутрішніх стінок яких не може якісно дістати їжачок, та  з іншим посудом з  вузькими горлечками і важко доступними місцями.

Мутний, але за природою прозорий посуд, у якому довго стояла вода, на півгодини - годину заливають теплим слабким розчином оцту. Після цього кавова гущавина та енергійні струшування повернуть посуду первісний блиск. Яєчна шкарлупа тут не годиться, від оцту вона розм’якшується.

31.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2015p. 
На головну сторінку