Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №722 від 31.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як використовувати фольгу?

Як використовувати фольгу? Можливо, прочитавши цю статтю, ви знайдете для себе якийсь новий варіант застосування фольги.

Якщо ви готуєте їжу в глиняних глечиках, накрийте її листочками фольги, а коли вміст буде доведено до готовності, зніміть фольгу й підрум’яньте верх. А от вироби з тіста не підгорять, якщо їх зверху накрити фольгою. Черствий пиріг, хліб або кекс стануть зовсім як свіжі, якщо їх загорнути у фольгу й помістити ненадовго в духовку. При зберіганні продуктів ви так само можете використовувати фольгу.

Продукти з різким запахом рекомендується зберігати у фользі й тоді запах не пошириться по всьому холодильнику. Так само сир, вершкове масло й ковбасу теж можна загорнути у фольгу й тоді вони збережуть свій смак і аромат. Багато хто знає, що у фользі можна смажити різні продукти без жиру або з мінімальною його кількістю. Запечені блюда у фользі виходять соковитими, ніжними й ароматними. Але не всім відомі деякі секрети. Перше, що потрібно запам’ятати - це загортати продукти у фольгу необхідно акуратно, щоб не випливав сік. Тільки фольга при цьому не повинна прилягати до продукту занадто щільно - повинен бути простір для повітря. Пласкі шматочки м’яса або риби посоліть, поперчіть, обкладіть дрібно нарізаними овочами, додайте небагато олії й все це викладіть на великий шматок фольги, акуратно перегніть його із трьох сторін і тричі підкотіть краї. При цьому продукти, загорнені у фольгу, смажаться і як би одночасно тушкуються, тому виходять соковитими й смачними.

У курки, смаженої таким чином, правда, немає коричневої скоринки, але це легко поправити: обмазати готову курку вершковим маслом і потримати її 5 хв. у гарячій духовці. Тоді точно буде краса, а не курка. Запікаючи фрукти й овочі, покладіть їх на квадратний аркуш фольги, підніміть всі чотири кінці й закрутіть їх - вийде акуратний вузлик. На лист, де випікаються упаковані у фольгу продукти, налийте трохи води й поставте його в духовку. Готовність страви перевіряють вилкою, проколюючи її через фольгу. Ще з фольги можна зробити формочки для готування бісквітів і кексів. Фольгу використовують не тільки для обсмажування без жиру різних продуктів - ковбас, птиці, шинки, риби, картоплі, шніцелів, сирників, але й для підігрівання вже готової їжі.

31.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2015p. 
На головну сторінку